Aydın'dan Kısa Kısa

Çine Kaymakamı Özkan Demir, resim ve ses yarışmalarında dereceye giren öğrencileri makamında ağırladı.

UBİKAV Vakfı’nın düzenlediği 'Hayalimdeki Çin' adlı resim yarışmasında Türkiye üçüncüsü olan 10. sınıf öğrencisi Gizem Mucan ve 'Sahne Sırası Sende' müzik yarışmasında Türkiye üçüncüsü olan 11. sınıf öğrencisi Sedat Gezir, okul müdürleri ile birlikte Çine Kaymakamı Özkan Demir’i makamında ziyaret etti.

Kaymakam Demir, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek, bu öğrencilerin ilçe için önemli bir değer olduğunu söyledi.

- Didim'e 'Kardeş şehir' ziyareti

Aydın’ın Didim ilçesi ile kardeş şehir olan Almanya’nın Laubach kentinden gelen 5 kişilik heyet, Didim Belediyesi’ni ziyaret etti.

Didim ile Laubach’ın 22 yıl önce kardeş şehir olduğunu anımsatan Laubach Belediye Başkanı Peter Klug, ilişkilerin daha da artması gerektiğini belirtti.

Klug, 'Son nesil Didim’i hiç görmedi. Bizler önümüzdeki dönemde Laubach’dan insanları Didim’e getirterek, burayı görmelerini sağlayabiliriz. Aynı şekilde Didim’den gelen grubu da Laubach’da ağırlamak isteriz' dedi.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay da, çeşitli dönemlerde karşılıklı ziyaretlerin yapıldığını belirterek, ilişkilerin öğrenci ziyaretleriyle de devam ettiğini aktardı.

Atabay ayrıca, bu ilişkilerin karşılıklı ticaret ve sosyal etkinlikler ile daha da genişleterek sürdürmeyi istediklerini de sözlerine ekledi.

- Çine'de kaçak sigara operasyonu

Çine'de bir eve yapılan operasyonda çok sayıda kaçak tütün ve sigara ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre bir ihbarı değerlendiren Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ile Çine İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, kaçak sigara üretimi yaptığı belirlenen bir adrese operasyon düzenledi.

Evde yapılan aramada 20 bin 600 adet tütün doldurulmuş sigara ile naylon torba içerisinde 100 kilo kıyılmış tütün ve 112 adet nargile tütünü ele geçirildi.

İfadesi alınan M.K serbest bırakılırken, yasaklı tütün ürünlerinin imha edildiği öğrenildi.

Kaynak: AA