Asker Ve Polis Omuz Omuza!

Şırnak’ta 74 gün önce ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile birlikte başlayan operasyon sürüyor. Asker ve polis omuz omuza kenti didik didik arayıp, her taşın altını kontrol ediyor.

Asker Ve Polis Omuz Omuza!
Şırnak’ta 14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile birlikte asker ve polisin katılımıyla başlayan “Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu” sürüyor. Operasyonun yüzde 97 tamamlandığı kentte, teröristler Yeni Mahalle’deki dar bir alanda sıkıştırıldı. Güvenlik güçleri, sıkıştırılan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için çember oluşturdukları mahalleyi didik didik arıyor. Her binaya giren ve neredeyse her taşın altına bakan güvenlik güçleri, teröristlere “teslim ol” çağrısı yapıyor.

ASKER VE POLİS OMUZ OMUZA

İhlas Haber Ajansı , teröristlerin sıkıştırıldığı Yeni Mahalle’deki operasyon anını an be an görüntüledi. 3 katlı bir binaya giren asker ve polislerin omuz omuza teröristleri araması kameralara yansıdı.

TUZAKLI BARİKATLARIN İMHASI SÜRÜYOR

Öte yandan teröristlerden arındırılan Yeşilyurt, İsmetpaşa, Gazipaşa, Dicle, Cumhuriyet ve Bahçelievler mahallelerinde barikatların büyük bölümü kaldırılırken, patlayıcı tuzaklı barikatların imhası da sürüyor.

435 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ, 21 ŞEHİT VERDİK

Kentte şuana kadar 65’i sağ ve yaralı yakalanmak üzere 435 PKK’lı etkisiz hale getirildi, bin 361 el yapımı patlayıcı imha edildi. 21 korucu, asker ve polisin şehit olduğu operasyonlarda, 148 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Kaynak: İHA