50. Kocaeli Fuarı, Mustafa Ceceli Konseriyle Açıldı

50. Kocaeli Fuarı, KOMEK Genel Sergisi ve Mustafa Ceceli’nin tasavvuf konseriyle kapılarını açtı.

50. Kocaeli Fuarı, Mustafa Ceceli Konseriyle Açıldı
Bu yıl 50’ncisi gerçekleştirilen Kocaeli Fuarı, düzenlenen törenle açıldı. Fuarın açılışı KOMEK Genel Sergisi ve Mustafa Ceceli konseri ile renkli görüntülere sahne oldu. Fuar içi göl kenarında kurulan KOMEK stantlarındaki eserler ve yöresel kültür stantlarındaki ürünler ilgi gördü.

Fuarın açılış programına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcıları Dr. Hasan Aydınlık ve Doğan Erol, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, KOTO Başkanı Murat Özdağ ve vatandaşlar katıldı.

Programda yaptığı konuşmada KOMEK’in hak üniversitesi olduğunu vurgulayan Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, “Hayatın her safhasında kendimize bir şeyler katmamız gerek. Her zaman bir adım önde olmamız lazım. Bunun için kendimizi geliştirmeliyiz. Kalkınma sadece parayla olmaz. Bilgi kültür, özgüven gibi pek çok ayağı var kalkınmanın. Eğitim çok önemli bir konu. Beşikten mezara eğitim ve öğretim devam etmeli. Her durumda kendimize bir şey katmalıyız. Biz de ülkemizin ve kentimizin daha çok mesafe alması için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da konuşmasında, “Kocaeli’nin ve Türkiye’nin gelişmesinde, 2023 hedefine ulaşması için ortaya koyduğu katkı her geçen gün daha da hissedilecek. Çalıştığımız ve inandığımız takdirde aşılamayacak hiçbir engelimiz yoktur. Değişimi birden ve bireyden başlatırsak öteye ulaşır” diye konuştu.

Konuşmanın ardından protokol üyeleri birlikte fuarın açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesiminin ardından protokol tarafından KO-MEK Genel Sergisi gezildi. Akşam saatlerinde de Mustafa Ceceli tasavvuf eserlerinden oluşan bir konser verdi. Vatandaşların geniş katılım gösterdiği konserde, Mustafa Ceceli seslendirdiği eserlerle açılışa renk kattı.
Kaynak: İHA