1'İnci Uluslararası Bahar Ve Şiir Festivali Başladı

Beşiktaş Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği Uluslararası Bahar ve Şiir Festivali başladı. Festival kapsamında ilk olarak Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve şairlerin katılımıyla basın toplantısı yapıldı.

Beşiktaş Belediyesi’nin düzenlediği Uluslararası Bahar ve Şiir Festivali başladı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen festivalin basın toplantısı Beşiktaş Belediye Binası’nda yapıldı. Festivale katılan şairlerin de yer aldığı basın toplantısında konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, yerel yönetimlerin sanatla olan ilişkilerinin güçlü olması gerekliliğine dikkat çekti.

Sanatçının insanlık tarihi açısından önemli olduğunu ifade eden Başkan Hazinedar konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bizim en büyük hedefimiz bütün idarecilik sürecimizin en önemli ayağını sanatçılara ayırmaktı. Beşiktaş’ın kimliği, insan birikimi ve yapısının gösterdiği istikamette bu yöndeydi. Bu açıdan Büyükşehir Belediyesi’nden sonra kültür ve sanatsal etkinliği yapan belediyeyiz. Özellikle bunu sokağa aktaran ve halka buluşturan noktadayız. Biz idarecinin başarılı olmasının belki de en önemli koşulu sanatçılarla birlikte o yolu yürümesidir. İnsanlık tarihe baktığımızda, büyük izleri hep sanatçılar oluşturuyor.”

“BİR ŞİİRLE TOPLUMA NÜFUZ EDEBİLİRSİNİZ”

Bahar ve Şiir Festivali hakkında da konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, şiirin topluma mesaj iletmede en etkili yöntemlerden biri olduğunu belirtti.

Şairlerin şiirlerinden örnekler vererek konuşan Hazinedar, “Bu festivaller mesajları toplumla buluşturmanın aracılarından bir tanesi. Bazen topluma çok şey anlatırsınız yerine ulaşmaz. Bazen de “Tutsaklığa yeğdir ölüm” dersiniz çok mesaj ulaşır. Dolayısıyla bir cümleyle, bir dörtlükle, bir şiirle toplumun damarlarına nüfuz edebilirsiniz” dedi.

Basın toplantısıyla başlayan festival, 3 gün boyunca devam edecek. 30’u aşkın şairin katıldığı festivalde yurtdışından gelen şairler de şiirlerini seslendirecek.
Kaynak: İHA