Öztan'dan Başkan Şahin Ve Tiryakioğlu'na Kutlama

Ünlü Şef Tahir Tekin Öztan Gaziantep’te gerçekleştirilecek olan Bulgur Festivalinin gerek ürünün gerekse kentin tanıtımı için büyük önem taşıdığını belirterek, projenin gerçekleştirilmesi yönündeki insanüstü çabalarından dolayı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu’nu kutladı.

Öztan'dan Başkan Şahin Ve Tiryakioğlu'na Kutlama
Dünyada kentlerin sahip oldukları değerlerle yarıştığını ve festivallerin kent kimliğine artı puanlar eklediğini ifade eden Tahir Tekin Öztan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in girişimleri sonucu UNESCO’dan alınan gastronomi kenti unvanının geliştirilmesi, hak ettiği yerlere ulaşabilmesi ve gastronominin temelini oluşturan yemek kültürünün dünya gündemine taşınmasında festivaller ve etkinliklerin büyük önem taşıdığını belirtti.

Gaziantep’in festivaller kenti olma yolunda önemli adımlar attığının da altını çizen, Öztan yaptığı açıklamada festivallerin kent turizmini geliştirdiğine dikkat çekerek, “Gaziantep için yeni bir dönem başlamıştır. Bugün en önemli değerlerimizden birisi olan bulgurumuza sahip çıkılarak yurt içi ve yurt dışındaki tanıtımı için Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatma Şahin, Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Sayın Ahmet Tiryakioğlu, GAİB, MBTG, GSO, GTB ve birçok STK ortak hareket ederek ortak değerimizin evrensel boyutlara taşınmasında önemli rol oynamaktadırlar. Bulgur festivalinin bir diğer önemi de Gaziantep’in sahip olduğu dinamiklerin ortak hareket etmesinin sağlanmasıdır. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu’nun şahıslarında emeği geçenleri yürekten kutluyorum” dedi.

SAĞLIKLI YAŞAMIN ALTINDAKİ SIR BULGUR

Bulgurun sağlıklı bir besin olduğuna da dikkat çeken Şef Tahir Tekin Öztan yürüttükleri birçok çalışmada bulgur ile yapılan yemeklerin ve tatların yurt içi ve yurt dışında tanıtıldığını ve büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, “Bulgur Festivali Gaziantep’e önemli bir vizyon, gastronomi kenti unvanına önemli bir değer kazandıracaktır. Bulgur hepimizin severek tükettiği ancak dünyanın yeni yeni keşfettiği bir üründür. Festivalin Gaziantep’e ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, kentimize katma değerler sağlamasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA