MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Demirel'den Açıklama

MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel, 'Kongrede ülkücü irade kimi uygun görürse onu seçecek, hepimiz de kazanana biat edeceğiz.' dedi.

Demirel, İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin açıklamasında olağanüstü kongrenin 10 Temmuz 2016 Pazar günü Ankara Arena Spor Salonu'nda, millet ve tarih huzurunda yapılacağını söylediğini belirtti. Demirel, kurultayın seçimli olacağını ve Bahçeli'nin de aday olduğunu söyledi.

Ülkenin ve TBMM'nin MHP'ye ihtiyacı olduğunu dile getiren Demirel, şunları kaydetti:

'Milliyetçi Hareket Partisi bu ülkenin olmazsa olmazıdır. MHP'siz bir Meclis, asla düşünülemez. Son Meclis gündemini meşgul eden dokunulmazlıkların kalkmasıyla ilgili çalışmalarda görüldü ki net bir duruş sergileyen tek parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve Meclis'teki 40 milletvekilimizdir. Şimdi biz ülkücülere düşen görev, bu süreyi kırmadan, dökmeden ve birbirimizi ötekileştirmeden atlatmaktır. 'Ülkücü, ülkücünün kardeşidir' düsturundan taviz vermeyeceğiz. Kongrede ülkücü irade kimi uygun görürse onu seçecek, hepimiz de kazanana biat edeceğiz. Yargıtay'ın ve akabinde Genel Merkezimizin verdiği olağanüstü kongre kararının ülkücü, milliyetçi hareketin dağınıklığına son vererek birlik ve beraberlik içerisinde MHP'nin iktidarına vesile olacağına inanıyoruz.'

Kaynak: AA