Maltepe'de 2 Yılda 2 Bin Kişiye Hijyen Eğitimi Verildi

Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Veteriner İşleri Müdürlüğü, ilçe esnafına yönelik hijyen eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. Eğitimlere katılan esnaf belge almaya hak kazanırken, son 2 yılda Maltepe’de 2 bin kişiye hijyen eğitimi verildi.

Maltepe'de 2 Yılda 2 Bin Kişiye Hijyen Eğitimi Verildi
Maltepe’de, esnaflara yönelik başlatılan hijyen eğitimleri sürüyor. Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde son olarak gıda sektöründe çalışanlara verilen eğitimlerde, ’temel hijyen prensipleri’, ’işyeri hijyeni’, ’temizlik ve hijyen konusunda bilinmesi gerekenler’, ’sterilizasyon yöntemleri’, ’kişisel temizlik’, ’iş kazaları ve hastalıklardan korunma’, ’alet-ekipman temizliği’ hakkında bilgilendirme yapılıyor. 8 saatlik eğitimin tamamlanmasından sonra yapılan sınavda başarılı olanlara, katılım belgesi ve sertifika veriliyor.

Gıda çalışanları dışında düzenli olarak kuaför ve berberlere, güzellik ve bakım hizmeti yapan işyeri sahiplerine ve çalışanlarına verilen eğitimler, 2014 yılının temmuz ayında başladı.

Aradan geçen süre içerisinde, 2 bin kişi eğitimlerden faydalanırken, işyerlerine hijyen eğitimi sertifikası denetimleri de başlatıldı. Eğitimlere katılmak isteyenler, Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne, nüfus cüzdanı fotokopisi ve öğrenim belgesiyle başvurabiliyor.
Kaynak: İHA