Küçükçekmece 'Göl Saatleri Şiir Akşamı' Başlıyor

Küçükçekmece Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ve büyük ilgi gören ’5. Göl Saatleri Şiir Akşamı’ programı edebiyat dostlarını bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Küçükçekmece 'Göl Saatleri Şiir Akşamı' Başlıyor
Küçükçekmece Göl Kenarı Mavran Adası’nda yapılacak etkinlik, edebiyat dünyasından önemli isimleri bir araya getirecek. Bu yıl 5’incisi gerçekleşecek olan ve şiirseverler tarafından heyecanla beklenen etkinliğe yurtiçi ve yurtdışından 21 şair katılacak. Uluslararası bir kimlik taşıyan ve şiir tutkunlarının buluşma noktası olan programın bu yılki onur konuğu usta Şair Ali Akbaş olacak.

Etkinliğin startı usta şairin sanat ve şiir anlayışının değerlendirileceği ’Turna Göçü: Ali Akbaş ve Şiiri’ adıyla düzenlenen panelle verilecek. Türk Edebiyat Vakfı’nda 27 Mayıs Cuma günü saat 15.00’de gerçekleştirilecek paneli Prof. Dr. Yakup Çelik yönetirken, panelde Bayram Bilge Tokel, Yakup Ömeroğlu ve Hüseyin Özbay, şairin sanatını ve şiir anlayışını değerlendirecek.

27 Mayıs Cuma saat 20.00’de ise etkinlikler Göl Kenarı Mavran Adası’nda devam edecek. Gün batımıyla başlayacak şiir dinletilerinin ardından Türk Halk Müziği Sanatçısı Ayfer Vardar, türküleriyle geceyi taçlandıracak.

GECEYE KATILACAK ŞAİRLER

"5’inci Göl Saatleri Şiir Akşamı"nda Ayşe Sevim, Cevdet Karal, Hayriye Ünal, Mehmet Aycı, Mehmet Baş, Mehmet Can Doğan, Mehmet S. Fidancı, Murat Koparan, Mustafa Aydoğan, Mustafa Özçelik, Mustafa Uçurum, Nurettin Durman, Sıtkı Caney, Şadi Kocabaş ve Ünsal Ünlü gibi şairlerin yanı sıra Bosna Hersek, İtalya, İspanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye gibi ülkelerden Domenico Brancale, Elvedin Neziroviç, Hulud El Mualla, Mahmoud Al Tawail, Naida Mujkiç ve Ricardo Bellveser etkinlikte yer alıyor.
Kaynak: İHA