Karabük'te ATM Cihazından Dolandırıcılık Girişimi

Bir bankanın ATM cihazına, müşterilerin kartlarını kopyalamak için hafıza kartı ve küçük kamera yerleştirdikleri iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı.

Karabük'te bir bankanın ATM cihazına, içinde hafıza kartı ve bir küçük kamera bulunan düzenek yerleştirdikleri gerekçesiyle 3 kişi gözaltına alındı.

Cumhuriyet Mahallesi Merkez Camisi yanında bulunan banka ATM'sine gelen bir müşterinin ihbarıyla cihazda bir düzenek olduğunu tespit eden polis ekipleri çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında, görgü tanıkları, parmak izi ve güvenlik kameralarından belirlenen şüpheliler D.D, M.S. ve S.Y, adreslerinde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda, ATM'lere yerleştirilmek üzere hazır düzenekler ele geçirildi.

Çeşitli illerde bu yolla yaklaşık 50 kişinin banka kartlarının kopyalarını elde ettikleri iddia edilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

İki gün önce Cumhuriyet Mahallesi Merkez Camisi yanında bulunan banka ATM'sine gelen bir müşteri, cihazda bir düzenek olduğunu fark edince durumu polise bildirmiş, olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmada, ATM'nin kart yuvasının üst tarafına silikonla yapıştırılmış hafıza kartı ve bir küçük kameranın yerleştirildiği düzenek bulmuştu. Düzenek, incelenmek üzere İl Emniyet Müdürlüğüne götürülürken olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.
Kaynak: AA