Hatay Valisi Topaca, İncelemelerde Bulundu

Hatay Valisi Topaca, Kumlu ilçesinde incelemelerde bulundu.

Hatay Valisi Ercan Topaca, Kumlu ilçesinde incelemelerde bulundu.

Vali Topaca, geçici kabulü yapılan birinci basamak sağlık hizmetlerinin yürütüleceği Entegre Kumlu Devlet Hastanesi, Afrin Kanalı, sentetik yüzeyli çim saha inşaatı ve Kumlu İlçe Emniyet Amirliği'nin inşaatını gezerek, yetkililerden bilgiler aldı.

Daha sonra Kumlu Çok Programlı Anadolu Lisesi Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda Topaca, ilçede yapılan çalışmalar hakkında Kaymakam Adnan Karaosmanoğlu'ndan brifing aldı.

Vali Topaca, toplantı sonunda yaptığı konuşmada, Kumlu'nun Hatay'ın güzel ilçelerinden biri olduğunu belirtti.

Nüfusu az olmasına rağmen toprakları itibariyle arazisinin önemli bir kısmı sulanabilen verimli arazilerden oluştuğunu ifade eden Topaca, şunları kaydetti:

'Kumlu, ilimize ve ülkemize katkıları olabilecek potansiyele sahip bir ilçemizdir. Bir anlamda yeni bir ilçe sayılır. 1990 yılında ilçe olmuş ama gördüğüm kadarıyla son 3-5 yıla kadar ihtiyaçlarının önemli bir kısmı karşılanamamış. Ama şu anda büyükşehir olmanın da getirdiği imkanlarla valilik olarak biz de, buradaki faaliyetlere destek oluyoruz. Yapacağımız yatırımlarla da bu kent şirin bir Anadolu ilçesi olacaktır. Kanal projesi de tamamlandığı zaman parklarıyla, yollarıyla, bahçeleriyle temiz, yaşamaktan zevk aldığınız bir ilçe olacaktır. Bu konuda biz, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içinde çalışacağız. İnşallah bu toplantı burada yürüyen hizmetlerin daha hızlı bir şekilde tamamlanmasına vesile olacaktır.'

Topaca, ayrıca Reyhanlı Barajını gezerek, gelinen aşamalar ve yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Kaynak: AA