Hassas Anne Ve Kadın Meclisi Sağlıklı Nesiller İçin Buluştu

Türkiye’nin en çok takip edilen anne çocuk bloggerı Hassas Anne Ece Kumkale ve Bahçelievler Kadın Meclisi, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde Sağlıklı Anneler, Sağlıklı Nesiller seminerinde bir araya geldi. Medicana Bahçelievler Hastanesi tarafından düzenlenen etkinlikte Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Düzgün Korkmaz ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Eliaçık’ın verdiği seminer katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi. Salonu dolduran Hassas Anneler ve Kadın Meclisi, kadın sağlığıyla ilgili deneyimlerini paylaştı.

Hassas Anne Ve Kadın Meclisi Sağlıklı Nesiller İçin Buluştu
Hassas Anne ve Blogger Ece Kumkale, etkinlikte tüp bebek tedavisinde yaşadığı deneyimleri anlattı ve önemli başlıklara şöyle değindi:

“Aslında burada sizle aynı süreçleri yaşadım ve duygularınızı yürekten paylaşıyorum. Anne ya da anne adaylarımızın sağlıklı nesil yetiştirebilmesi için önce biz kadınlar hem beden hem de ruh sağlığımıza özen göstermemiz gerekir. Aksi halde sağlıklı olmayan kadınlarımız çocuklarına faydalı olmadıkları gibi ne çevresine ne de kendisine faydalı olabilir. Bu bağlamda hayattaki en büyük sorumluluğumuz öncelikle kendimize iyi bakmak olacaktır.”

Tüp bebek tedavisinde son dönemde uygulanan yöntemler ve sık sorulan başlıklara değinen Medicana Bahçelievler Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Düzgün Korkmaz, şöyle konuştu: “Tüp bebek tedavisinde anne adaylarımızın her zamankinden daha hassas olması kaçınılmaz. Biz hekim olarak titizlikle süreçlerinizi takip eder ve size en uygun tedaviyi belirleriz. Fakat bu süreç, multidisipliner bir hazırlık gerektirir. Yaşam tarzınız, yaşam kaliteniz, beslenme şekliniz, psikolojik süreç tedaviyi etkileyen önemli konulardır. Tedavide her şey normal seyretse de kimi zaman bahsettiğimiz bu önemli konular tedaviyi önemli oranda etkilemektedir.”

Tüp Bebekte Normal Bebekte Bizim İçin Aynı

Medicana Bahçelievler Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Eliaçık da, tüp bebek, normal bebek doktor için fark etmediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yenidoğan her bebek bizim için ayırt etmeksizin çok önemli. Hastalarım arasında muayeneye gelen annelerin ilk söylediği şey ’benim bebeğim tüp bebek doktor hanım’ fakat bunu tekrarlamak istiyorum, normal ya da tüp bebek hiç fark etmez bizim için hepsi kıymetli yeni doğandan yetişkin olana kadar çocuklarımızın sağlığı bize emanet.”

Etkinlik fotoğraf çekimi ve katılımcıların sorularıyla sona erdi.
Kaynak: İHA