Hasköyde Mezuniyet Töreni

Muş’un Hasköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine mezuniyet töreni düzenlendi.

Hasköyde Mezuniyet Töreni
Muş genelinde YGS sınavlarında 30 puanlık farkla il birinciliği başarısı gösteren Hasköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine, yılsonu sergisiyle birlikte anlamlı bir mezuniyet töreni düzenlendi.

Öğrenciler tarafından bir yıl boyunca yapılan resim ve el emeği ürünler okul bahçesinde ailelerin beğenisine sunuldu. Düzenlenen törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet Bozyel, Şube Müdürü Ahmet İyidil, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra veliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan okul müdürü Çetin Demir, 4 yıl önce başlayan lise maratonunun çok güzel bir şekilde nihayete ve sona erdiğini söyledi.

Her sonun yeni başlangıçlara yol açtığını ifade eden Demir, “Dört sene önce birinci sınıfta aldığımız öğrencilerimiz bugün gururlu, onurlu bir şekilde mezuniyetin hem mutluluğunu hem hüznünü yaşıyorlar. ‘Mezun olduk’ diye övünüyorlar, ama inanıyorum ki her birinin içinde çok farklı hüzünler, duygusallıklar yaşanıyor. Burası bir kız meslek lisesi. Kültürümüzde kızlar bizim için çok değerlidir. Bütün çocuklarımız değerlidir, ama kızlar ekstra bir değer arz eder bizim için. Aile eğitiminden okul eğitimine, mezuniyete ve sonra toplumda kendi ayakları üzerinde durmayı becerebilen bireyler yetiştirebilmek gerçekten o kadar kolay bir şey değil. İnanıyorum ki en güzel şekilde yetiştirdik, en güzel şekilde mezun ediyoruz. 99 yılında eğitime başlayan Hasköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bugün ilk kez sene sonu sergisiyle beraber bir mezuniyet töreni gerçekleştiriyor” dedi.

Mezuniyet törenini gerçekleştirmekte asıl amacın YGS başarısı olduğunu kaydeden Demir, “Özellikle bu sene YGS-1,2,3,4,5 ve 6 türlerinde ortalama 30’ar puanlık bir başarı gösterip ilde meslek liseleri arasında birinciliği elde etmiş olmalarıdır. Bundan özellikle tebrik ediyorum öğrencilerimi ve bütün öğretmenlerime en samimi duygularımla şükranlarımı sunuyorum. Her biri ders saatlerinde, takviye kurslarında, hafta sonlarında, deneme süreçlerinde ellerinden gelen azami çabayı samimiyetle sergilediler. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Tören, halk oyunları gösterisinin ardından öğrencilerin kep atmasıyla son buldu.
Kaynak: İHA