GÜNCELLEME - Mersin'de İnşaatta Çökme

Kapalı havuz inşaatında beton dökme çalışması sırasında çökme meydana geldi Olayda bir işçi enkaz altından yaralı kurtarılırken, uzun süre beton yığınlarının arasında kalan 17 yaşındaki genç, hayatını kaybettiGELİŞMELER VE MERSİN VALİSİ ÇAKACAK'IN AÇIKLAMALARI EKLENDİ.

İçel'de kapalı havuz inşaatında beton dökme çalışması sırasında meydana gelen çökmede 1 işçi öldü, 1 işçi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, merkez Yenişehir ilçesi Eğriçam Mahallesi'ndeki bir sitenin kapalı havuz inşaatında temel üzerine beton dökme çalışması sırasında çökme meydana geldi.

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye, AKUT ve AFAD ekipleri enkaz altındaki işçi Muhittin Durmaz'ı (35), yaralı olarak çıkarttı. Kolunda kırık olduğu öğrenilen Durmaz, hastanede tedavi altına alındı.

İnşaat işçilerinin enkaz altında 17 yaşındaki Selman Mertaslan'ın da olduğu yönündeki beyanı üzerine ekipler arama ve kurtarma çalışması başlattı.

Olayı haber alarak inşaat alanına gelen Mertaslan'ın ailesi, yakınları ve çalışma arkadaşları, arama çalışmalarını gözyaşları ile izledi. Polis ekipleri, acılı aileyi güçlükle sakinleştirdi.

Öte yandan, arama çalışması sırasında fenalık geçiren bir işçi de hastaneye kaldırıldı.

UMKE ekipleri ve genç işçinin çalışma arkadaşlarının da destek verdiği zorlu arama çalışmasında Mertaslan'ın cansız bedenine ulaşıldı.

Mertaslanın cesedi, ambulansla morga kaldırıldı.

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile olay yerine gelerek, incelemelerde bulunan İçel Valisi Özdemir Çakacak, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayın beton dökme işlemi sırasında meydana geldiğini söyledi.

Çakacak, yaralı işçinin durumunun iyi olduğunu aktardı.
Kaynak: AA