Geleceğin ''Ustaları'' Mesleklerini Fotoğrafladı

Muğla’nın Ortaca ilçesinde Ahmet Ateş Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) öğrencileri, öğrenimini gördükleri mesleklerini fotoğrafladı.

Geleceğin ''Ustaları'' Mesleklerini Fotoğrafladı
Geceye Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer’in yanı sıra Ortaca Belediye Başkan vekili Mehmet Ali Avcı, İlçe Emniyet Müdür vekili Hüseyin Başkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmet Hasgül, Ahmet Ateş Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Adem Şahin, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Ortaca Ahmet Ateş METEM’de öğrenim gören 24 öğrenci için Başarı Kır Düğün salonunda mezuniyet gecesi düzenlendi.

Öğrencilere mezuniyet belgeleri Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer ve öğretmenleri tarafından verildi.

Mezun olan öğrencilere ustaları tarafından Ahilik geleneğine göre, ’’ustalarından gerekli dersleri ve öğütleri alıp, kendinden sonra geleceklere aktarmaları’’ anlamını taşıyan kuşak bağlandı.

METEM tarafından yıl içinde düzenlenen Gelecekteki Mesleklerini Fotoğraflıyorlar, fotoğraf yarışmasında öğrencilerin çektikleri fotoğraflar sergilendi. Dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Öğrencilerin çektiği fotoğrafları çok beğendiğini dile getiren Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, "Sergilenen fotoğrafları, öğrencilerimiz kendi makineleriyle, görev yaptıkları yerlerde çekti. Bu projeyle öğrencilerimiz meslek liselerinin önemine dikkat çekti. Öğrencilerimizin ailelerini ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Her birinin vatana millete en iyi, en doğru şekilde hizmet edeceklerine inanıyorum" diye konuştu.

Törenin ardından öğrenciler ışık gösterisi sunarak, Türk bayrağı açtı.
Kaynak: İHA