Çiçekli Duvar Uygulaması Özçekim Mekanı Oldu

Nevşehir'in Avanos ilçesinde üç farklı alana yapılan çiçek duvarları ziyaretçilerin özçekim mekanı oldu.

Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından şehrin farklı alanlarına yerleştirilen 15 metrekare alana sahip çiçek duvarları kısa sürede insanların ilgi odağı oldu.

Avanos Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ahmet Demircioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Her yıl farklı motifleri tabloya yansıttıklarını belirterek, 'Belediyenin peyzaj mimarının tasarladığı şekilleri, yan yana dizilmiş saksılardan oluşan duvar şeklindeki panonun içine çiçek dikerek oluşturuyoruz. Geçtiğimiz yıl peri bacası şeklini çiçeklerle oluşturmuştuk. Bu yıl ise kırmızı petonya çiçekleriyle yaptığımız fon üzerine ay yıldız ekleyerek 2x4.5 metre ölçülerinde bir Türk Bayrağı tasarladık.' dedi.

İlçeye gelen misafirlerin fotoğraf çektirme mekanı haline geldiğini anlatan Değirmencioğlu, 'Orta Mahallede Asma Tahta Köprü girişinde bulunan çiçek duvarına da renkli petonya çiçekleri ile motifler oluşturduk. Önüne de 'Avanos Hatırası' tabelası yerleştirdik. Kısa sürede insanlar büyük ilgi göstererek önünde fotoğraf çektirmeye başladı. Çiçek duvarları ilçenin sembollerinden birisi oldu. Yerli ve yabancı ziyaretçiler önünde fotoğraf çektirmeden ayrılmıyor.' diye konuştu.

Kaynak: AA