Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Gençlerle Buluştu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Celal Çiftçi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilere başarıya ulaşmanın yollarını anlatan Çiftçi, "Hedefinizi belirleyin ve eğitiminizden kazandığınız bilgilerle yolunuza devam edin" diye seslendi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Gençlerle Buluştu
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, gençlik buluşmalarını sürdürüyor. İl merkezi ve ilçelerdeki okullarda düzenlenen ’Kariyer Günleri’ programlarının yanı sıra gençlik merkezlerinde organize edilen ’Gençlik Buluşmaları’na sürekli olarak katılan Çiftçi, bu kez Celal Çiftçi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nde öğrencilerin konuğu oldu. Karaköprü ilçesinde faaliyetini sürdüren okulda, okul yönetimi ve öğrenciler tarafından karşılanan Başkan Nihat Çiftçi, gençlerden gelen soruları da cevaplayarak hayat tecrübelerini paylaştı. Sağlıkta Türkiye’nin çağ atladığına da dikkat çeken konuşmasında Çiftçi, "Sağlıkta ülkemiz çok önemli bir noktada ve yine çok güzel aşamalar kaydediyor. Tüm bunlarla birlikte Sağlık Meslek Liseleri günümüzde daha da önem kazanan eğitim kurumları olmuştur. Buralardan mezun olan gençlerimiz hayatı doğrudan etkileyen, insan sağlığından birebir sorumlu, sağlıklı bir toplumun devamını sürdürebilmesi için önemli bir sektörde görev yapacaklardır. Bu mantıkla sağlık meslek liselerinden iş hayatında gerek laboratuvarda gerekse diğer bölümlerde görev yapan gençlerimizin tamamen doğru bilgi ile donatılmış olması gerekir. Zira kutsal bir görev olarak da bilinen sağlıkta iyi eğitim almış ve tam bilgi ile donatılmış gençlerimiz, görevlerini yaptıkları sırada hayır ve dua da alacaktır" diye konuştu.

EĞİTİMDE KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ

Şanlıurfa’nın kadını ve erkeği ile hep birlikte kalkınacağını da sözlerine ekleyen Başkan Nihat Çiftçi, eğitimde erkek-kız ayrımının yapılamayacağını söyledi.

Eski dönemlerde kız çocuklarının okula kısmen gönderildiğini, bunun ise çok büyük bir yanlış olduğunu belirterek konuşmasına devam eden Çiftçi, "Geçmişte kadın okumamalı diye düşünülmüş, sebep olarak da ’günah ve ayıp’ diye ifade edilmiş. Şükürler olsun ki o yıllar çok gerilerde kaldı. Artık eğitimde kız-erkek ayrımı yapılmıyor. Doğru olanda budur. Ancak ülkemiz ve Şanlıurfa’mız bu güzel dayanışma ile kalkınır. Öte yandan gençlere tavsiyem şudur, ’İlim Çin’de de olsa arayınız’ denilmiştir. Yani çalışmalıyız, ilimi ve bilimi bulabilmek için sonuna kadar peşine düşmeliyiz. Müslüman gençliğine de yakışan budur" şeklinde konuştu.

Çiftçi, konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları cevapladı. Okul çıkışında öğrencilerin yaptığı el işi ürünleri de gezen Başkan Çiftçi, okul yönetimine ve öğrencilere başarılar diledi.
Kaynak: İHA