Bursa Merkezli Sahte Para Operasyonu

Mudanya'da geçen şubat ayında düzenlenen ve 2 kişinin tutuklandığı operasyon kapsamında İstanbul'da bir sahte para imalathanesinde arama yapıldı Mor ışıktan sahte paranın geçmesine yarayan yazıcının da ele geçirildiği operasyonda, 30 ilde piyasaya sahte para sürüldüğü iddiasına ilişkin 3 kişi gözaltına alındı.

Bursa ve İstanbul'da jandarma tarafından düzenlenen operasyonda, mor ışıktan sahte paranın geçmesine yarayan yazıcının da bulunduğu çok sayıda malzeme ele geçirildi. Sahte para basarak 30 ilde piyasaya sürdükleri iddia edilen 3 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Bursa Jandarma Komutanlığı ekipleri, 22 Şubat'ta Mudanya ilçesi Bademli Mahallesi'nde bir eve operasyon düzenledi.

Operasyonda Z.A. ve Ş.Y'yi gözaltına alan ekipler, evde yapılan aramalarda sahte 27 bin dolar ele geçirdi. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bu kişilerin bağlantılarını tespit etmek amacıyla soruşturmayı derinleştiren ekipler, yaklaşık 3 ay süren çalışmaların ardından İstanbul'daki bir sahte para imalathanesinde arama yaptı.

Aramalarda, ruhsatsız tabanca ve 8 fişek ile sahte para basımında kullanılan 8 serigrafi kalıbı, 6 para kesme kalıbı, 11 dolar kabartma kalıbı, 10 beyaz filigran şeridi, 360 bin para basım kağıdı, para kesme, sayma, kurutma, filigran ve hologram basım makineleri ile mor ışıktan sahte paranın geçmesine yarayan yazıcı gibi teknolojik cihazlar ele geçirildi.

Söz konusu adreste, yarısı basılmış 2 bin 800 para kağıdı ile seri numaraları basılmamış 16 sahte banknot da bulundu.

Gözaltına alınan U.E, A.U. ve H.T, Bursa'ya getirildi.
Kaynak: AA