Boğazlıyan'da 55 Öğrenciye Bisiklet Dağıtıldı

'Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı' kapsamında Boğazlıyan ilçesinde 55 öğrenciye bisiklet verildi.

Boğazlıyan Kaymakamlığı bahçesinden düzenlenen programa Kaymakam Davut Sinanoğlu, Boğazlıyan Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Aslınur Ataş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bozdağ, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Davut Sinanoğlu, bisikletleri kullanacak öğrencilerden dikkatli olmalarını isteyerek, proje sayesinde çocukların sağlıklarının korunması ve gelecekte oluşabilecek sağlık sorunlarının azaltılmasının amaçlandığını söyledi.

Sinanoğlu, çağın en büyük sorunu hareketsizliğe karşı çare noktasında bisiklet dağıtımının son derece önemli olduğunu ifade etti.

Boğazlıyan Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Aslınur Ataş da sağlıklı yaşamı teşvik etmek fiziksel aktiviteyi artırmak ve obezite ile mücadele etmenin önemine işaret ederek, 'Bu projeyle birlikte gençlerimiz Boğazlıyan sokaklarında obezite ile mücadele edecek, sağlıklı ve bilinçli bireylerin yetişmesi bizleri mutlu edecektir.' dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdür Mehmet Bozdağ da ''Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek'' Projesini çok önemli ve yerinde bulduğunu belirterek, 'Öğrenciler bizim için son derece önemlidir. Sağlık Bakanlığımız tarafından Milli Eğitimde bulunan öğrencilerimize büyük bir jest yapıldı. Öğrencilerimiz adına tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Bozdağ, Türkiye Halk Sağlığının organize ettiği obezite ile mücadele programı çerçevesinde öğrencilere bisiklet desteğinin sağlandığını söyledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından 55 adet bisiklet öğrencilere verildi.

Kaynak: AA