Amerika'da Çalışılacak En İyi 50 Şirket Belirlendi

Business Insider dergsisi, tazminat yazılımı ve veri şirketi olan PayScale’ın verilerine dayanarak Amerika’da çalışmak için en iyi 50 şirketi belirledi. Listenin ilk sırasında Google yer alırken Bristol-Myers Squibb’ın (BMS) 2’nci sırada yer aldı.

Business Insider dergsisi, tazminat yazılımı ve veri şirketi olan PayScale’ın verilerine dayanarak Amerika’da çalışmak için en iyi 50 şirketi belirledi. PayScale, verilerin hepsi toplandıktan sonra, bu verileri standart hale getirilip puanlama sistemine girildi. PayScale tarafından yapılan bu değerlendirme sonucunda en iyi 50 şirket arasındaki ilk beş sırada, Google, Bristol-Myers, Squibb, Symantec, Southern Co., Facebook olarak belirlendi.

Listenin hazırlanması için kullanılan veriler, PayScale’ın anketini dolduran çalışanlardan toplandı. PayScale, (Porto Riko ya da Guam gibi bölgeler hariç olmak üzere) Amerika’da 2015 Fortune 500 listesinde bulunan şirketlerin çalışanlara yönelik bir anket hazırladı.

PayScale, şirketlerin puanlarını hesaplamak için altı kriter kullandı: Bu kriterler; “Yüksek iş memnuniyeti, düşük iş stresi, evden çalışma imkanı, yüksek iş değeri, deneyimli çalışanların ortalama geliri ve maaş profili” olarak belirlendi.

PayScale, verilerin hepsi toplandıktan sonra, bu verileri standart hale getirilip puanlama sistemine girildi. PayScale tarafından yapılan bu değerlendirme sonucunda en iyi 50 şirket arasındaki ilk beş sırada, Google, Bristol-Myers, Squibb, Symantec, Southern Co., Facebook olarak belirlendi.
Kaynak: İHA