ABD'de İslamofobi İle Mücadele İçin Esprili Reklam Kampanyası

Amerikanİslam İlişkileri Konseyi, ABD'de siyasi gündemle giderek artan İslamofobiye karşı esprili reklam kampanyası başlattı Kuruluşun hazırladığı 1 dakikalık videoda, İslamofobisi olanlara tedavi için 'Islamophobin' adı verilen sakızı çiğnemeleri tavsiye ediliyor.

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), ABD'de özellikle başkan adaylarından Donald Trump'ın konuşmalarıyla yükselen İslamofobi ile mücadele için esprili bir reklam kampanyası başlattı.

Kuruluş tarafından hazırlanan 1 dakikalık reklam videosunda, ABD'lilerin Müslüman komşularına olan şüpheli yaklaşımları esprili bir dille ekrana getiriliyor.

Videoda, bu semptomları gösteren ABD'lilere 'Islamophobin' adı verilen sakız öneriliyor. Sakızın görseline de yer verilen reklamda, 'Islamophobin, kronik İslamofobisi olanlara iyi gelir. Ürünümüz kör bağnazlık, yersiz Müslüman korkusu, hoşgörüsüzlüğün tedavisinde etkilidir.' ifadelerine yer veriliyor.

Reklamda, ABD halkına da hitap edilerek, 'Müslümanlardan korkuyor ya da onlardan nefret mi ediyorsunuz? Sizin gibi giyinmeyen, konuşmayan ya da düşünmeyen insanlara şüpheyle mi yaklaşıyorsunuz? Müslüman ya da Müslüman zannettiğiniz birisini görünce aşırı endişeye mi kapılıyorsunuz? Seyahat ettiğiniz uçakta bir Müslüman olmasın diye dua mı ediyorsunuz?' soruları yöneltiliyor.

Videoda, bu sorulara 'evet' cevabı verenlere 'Islamophobin' sakızının iyi geleceği belirtiliyor.

Reklamda, sakızı çiğneyenlerin Müslüman komşularına ve iş arkadaşlarına bir anda dostça yaklaşmaya başladıkları görülüyor.

CAIR'in internet sayfasında, sakızın bir internet sitesinden temin edilebileceği yazıyor. Sitede ise ürünün şekersiz sakız olduğu belirtiliyor. Fiyatı ise kargo ve vergi hariç 1.99 dolar.

CAIR İcra Direktörü Nihad Awad, ABD medyasına konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Donald Trump ve diğer Cumhuriyetçi başkan aday adaylarının 'sorumsuz beyanatları'nın İslamofobiyi artırdığını vurgulayarak, Trump'ın aday olması halinde ayrımcılığın daha da artacağını belirtti.

Kendilerinin buna karşı mücadele kampanyası başlattıklarını ifade eden Awad, Müslüman komşu ya da iş arkadaşının diğer Amerikalıların dostu olduğunu vurgulamaya çalıştıklarını kaydetti.
Kaynak: AA