Teslim olan kadın terörist ailesiyle görüştürüldü

Mardin’in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçlerine teslim olan 25 terörist arasında daha önce terör örgütü içinde yaşadığı pişmanlığı ailesine yazdığı mektuplarla dile getiren Zehra K.’nın da bulunduğu belirlendi.

Teslim olan kadın terörist ailesiyle görüştürüldü
Teslim olan kadın terörist ailesiyle görüştürüldü
15 Mayıs 2016 tarihinde güvenlik güçleri tarafından Nusaybin Abdulkadirpaşa Mahallesi Yakut Sokak'ta teröristlere ait yedi adet sırt çantası ele geçirilmişti.

Söz konusu çantalar içinde kişisel kıyafet ve temizlik malzemelerinin arasında Zehra K. isimli bayan teröriste ait ajandada yazılmış vasiyet niteliğinde bir mektup bulunmuştu.

Zehra K. mektupta ailesine, “Size iyi bir evlat olamadım, size kızdık dağa çıktık, ne kadar acı çekiyorum, ne kadar yanıyor yüreğim. Yaralandım ama kimse benimle ilgilenmedi. Bir insan için sizi arkamda bırakıp terk ettim, keşke size layık bir evlat olsaydım, elveda. Arkadaşların yarısı şehit oldu, bir sürü de yaralı var. Moralimiz sıfır, keşke bu hataya düşmeseydik, keşke dağ illetine çıkmasaydık. Ne bileyim anlık bir öfke ve kin bizi ne hale soktu” notunu yazmıştı.

Teslim olan kadın terörist ailesiyle görüştürüldü

Zehra K. kardeşlerine ise şunları yazmıştı:

“Ramazan kardeşim; özellikle sana yazıyorum. Ben öldükten sonra sakın katılım yapma, ben bir dava üzerine katılım yapmadım. Bu hayattan sıkıldığım için katıldım. Beni bu hale getiren örgüttür. Her şeyi bu hale getiren, her şeyi yıkıp geçen de, bunca ölümün sebebi de örgüttür. Bu gereksiz ve boş bir davadır. Hepimiz de bir piyonuz, senden isteğim odur ki bu örgütün içine asla katılma.'

Teslim olan kadın terörist ailesiyle görüştürüldüKadın teröristler pişmanlıklarını günlüklere yazdı Zehra K. isimli teröristin yazdığı vasiyet niteliğindeki mektup, güvenlik güçleri tarafından oluşturulan heyetçe Nusaybin ilçesi Yenişehir Mahallesi'nde ikamet eden ailesine teslim edilmişti. Babası, “Devlet devlettir, başımızın tacıdır. Devlete karşı gelinmez” diyerek güvenlik kuvvetlerine şükranlarını iletti.

24 Mayıs 2016 tarihinde Nusaybin Çağ-çağ Caddesi'nde sivil kıyafetli 19 erkek ve 6 kadın olmak üzere toplam 25 terörist güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu. Teslim olan teröristler Nusaybin'de bir spor salonuna getirildi.

Teslim olan teröristlerin arasında adı geçen Zehra K.'nın da olduğunun tespit edilmesi üzerine ailesine haber verildi.

Savcılık müsaadesi alınarak spor salonuna getirilen anne ve babası, tahsis edilen bir odada kızları Zehra K. ile görüştürüldü.

Kaynak: İHA