Şamil Tayyar'dan kritik uyarı

Şamil Tayyar, dokunulmazlık davaları konusunda Diyarbakır'daki başsavcılara güvenmediğini açıkladı.

Şamil Tayyar'dan kritik uyarı
Şamil Tayyar'dan kritik uyarı
MİT, Gezi, 17 Aralık yaşanmadan 4 yıl önce Gaziantep'teki paralel çeteyi deşifre eden ve haklı çıkan Şamil Tayyar Diyarbakır'la ilgili kritik bir uyarıda daha bulundu.

Beyaz Tv'de sunduğu 'Son Söz' programında Ferda Yıldırım'ın sorularını yanıtlayan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar çarpıcı açıklamalarda bulundu.

BAZI SAVCILARA GÜVENMİYORUM

Dokunulmazlıkların kaldırılması sonrası yargıya önemli görevler düştüğüne dikkat çeken Tayyar, bazı savcılara dokunulmazlık davaları konusunda güvenmediğini açıkladı.

Yargıda hala cemaatçi savcı ve hakimlerin bulunduğunun altını çizen Tayyar 'Suç unsuru görmediği ifade eder ve bizim verdiğimiz oyun da bir anlamı kalmaz. Suç unsuruna rastlanılmadığına karar verip dosyayı kapattıklarında bu seferde bize yüklenecekler. Mesela ben Diyarbakır'daki başsavcılara güvenmiyorum. HSYK sorarsa isim de veririm ama soramazlar çünkü içinde onlar da var. Atamaları onlar yapıyor, bilmemeleri mümkün mü? dedi.

BU KADROYLA MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR

HSYK'nın gerekli adımları atması gerektiğini söyleyen Tayyar 'Maalesef bunlar var, siyaset kurumu bir yere kadar mücadele edebiliyor. Bu kadroyla dokunulmazlık dosyalarının hakkından gelmek çok mümkün görünmüyor.' diye konuştu.

BEYAZ GAZETE


Şamil Tayyar'dan kritik uyarıŞamil Tayyar haklı çıktı