MŞÜ'de 'Şarkın Renkleri' Sergisi

Muş Alparslan Üniversitesi’nde ‘Şarkın Renkleri’ resim ve İslam sanatları sergisi açıldı.

MŞÜ'de 'Şarkın Renkleri' Sergisi
MŞÜ Kampusu Camlı Koridor Fuaye Alanı’nda düzenlenen sergiye Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Belediye Başkan Vekili Fevzi Köse, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Öznülüer, ressam Abdulkadir Öznülüer, üniversitenin öğretim üyeleri ve görevlileri ile öğrenciler katıldı.

Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Öznülüer, Ressam Abdulkadir Öznülüer ve Muş Alparslan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Selahattin Aslan’a ait birbirinden güzel resimler, hat ve tezhib tabloları sanatseverlerle buluştu.

Sergide emeği geçenlere teşekkür ederek açılış konuşmasını yapan Rektör Fethi Ahmet Polat, bu gibi kültürel ve sanatsal etkinliklerin bundan sonra da yapılacağı söyledi.

Tiyatro gösterileri, sportif faaliyetleri, folklor etkinlikleri ve bu tarz nitelikli sanat eserlerine ev sahipliği yapan çalışmaları ile üniversitenin Muş’ta bir kültür-sanat bilinci uyandırmak istediğini ifade eden Rektör Polat, “Muş Alparslan Üniversitesi olarak kültür sanat ve spor bu üç alanda özellikle biz gelişmek istediğimizi her zaman beyan ediyoruz. Ankara’da Kalkınma Bakanlığı’nda yapılan geniş katılımlı toplantıda Muş Alparslan Üniversitesi’nin bu üç alanda özellik gelişmek istediğini beyan ettik. Bundan sonra açılacak yeni bölümlerimizin, yeni programlarımızın da genel olarak bu alanlar üzerinde açılacağını söyledik” dedi.

BESYO ile ilgili daha önce bir taleplerinin olduğunu ve bir iki hafta içerisinde açılacağını kaydeden Rektör Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zannediyorum bir iki hafta içerisinde Beden Eğitim Spor Yüksek Okulumuzda açılacak. Çeşitli yatırımlarımız var. Kapalı spor salonumuzu gidip her arkadaşımızın görmesini arzu ediyorum. İnşallah önümüzdeki haftadan itibaren hem fitness salonumuz hem yüzme havuzumuz orada faaliyete geçecek. Bunun yanı sıra burada özellikle Selahattin hocamız, Ercan hocamız onların çok büyük gayretleriyle biz çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Bu sene o kadar çok faaliyet yaptık ki artık biraz faaliyetler neredeyse hocalarımızı, arkadaşlarımızı, öğrencilerimizi belki birazda bıktırdık.”

Konuşmanın ardından davetlilerle beraber serginin açılışını yapan Rektör Prof. Dr. Polat, eserler hakkında sergiyi gerçekleştiren sanatçılardan bilgi aldı.

Resim sergisinin yarın da açık olacağı belirtildi.
Kaynak: İHA