KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni Düzenlendi

Kastamonu Belediyesi, MÜSİAD ve KOSGEB işbirliğinde gerçekleştirilen KOSGEB Destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni düzenlendi.

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni Düzenlendi
Kastamonu Belediyesinde gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, ticari yaşamın merkezden kuzeye kayma tehlikesiyle ilgili uyarıda bulunarak destek istedi.

Belediye Caddesi, Nasrullah Meydanı, Kefeli Yokuşu, Bakırcılar Çarşısı ve Kasaplar Çarşısı için hazırladığı projelerin biran önce yapılarak fonksiyonel hale getirmek istediğini ifade eden Başkan Babaş, “Merkezdeki ticari yaşam her geçen gün kuzeye kayıyor. Bu durum belirttiğim bölgelerdeki esnaflarımıza sıkıntı yaşatmaması adına projeleri bitirerek turizmi canlandırmalıyız. Bunun içindir ki herkesin projelere destek olması gerekmektedir. Bugün Kasaplar Çarşısı için beşinci projeyi çizdik. Burada 8 mülk sahibinin konuyu çok iyi anladığını düşünmüyorum. Biz mücadelemizi bırakmadan durumu anlatmaya devam edeceğiz. Elimizden gelen her türlü desteği esnafımıza vereceğiz” dedi.

Esnafa her alanda destek vermek için projeler üretmeyi sürdüren Tahsin Babaş, özellikle Ankara ve İstanbul’da düzenlenen Kastamonu Tanıtım Günleri’nin önemine değinerek, gelecek yıllarda organizasyonun daha iyi seviyelere geleceğini iletti.

“PROJE YAPMAKTAN ÇEKİNMEYİN”

KOSGEB’in Kastamonu’daki faaliyetlerini çok iyi şekilde takip ettiğini söyleyen Babaş, “Yeni girişimcilerimizin yetişerek ticari hayatın oluşması adına çok iyi bir sistemleri var. Girişimci adayı kardeşlerimizin KOSGEB desteğinden faydalanması da çok önemli. Bu doğrultuda da proje yapılması gerekiyor. Desteği alabilmek adına proje yapmaktan çekinilmemelidir. Belediye olarak KOSGEB’in girişimcilik kurslarına destek vermeye devam edeceğiz. Ticarette en önemli şeylerden biri sürekliliktir. Ticaret uzun solukludur. Sistemleri iyi anlar ve uygularsanız ciddi bir iş hayatı oluşturacağınızdan eminim” şeklinde konuştu.

“ESNAFIMIZIN DESTEĞE İHTİYACI VAR”

Esnafların ayakta kalabilmesi için desteği ihtiyaç duyduklarını açıklayan Babaş, “Biz bu yıl elimizden geldiğince esnaflarımıza yardımcı olmaya çalıştık. Özellikle Başkent’te Kastamonu Günleri ve İstanbul Kastamonu Günleri’ne esnaflarımızı götürdük. Orada hep birlikte hem Kastamonu’muzu tanıttık hem de esnaflarımızın ticari faaliyet yapmalarını sağladık. Biz tanıtım günlerinde kesinlikle Kastamonu ürünlerini ve esnafını görmek istediğimiz daha önceden söylemiştik. Bu yıl bunu başardık. Önümüzdeki yıllarda ise organizasyonumuzu daha tertipli ve düzenli gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

“TURİZM SEKTÖRÜNÜ HIZLANDIRACAK PROJELERİ BİRAN ÖNCE HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUM”

Kastamonu’da küçük ve orta ölçekli esnafların mevcutlarını koruyabilmeleri ve daha iyi seviyeye gelmesi için projeler yapılması gerektiğine işaret eden Babaş, “Bu noktada da sivil toplum kuruluşlarımızdan da destek bekliyoruz. Bakın bir Kasaplar Çarşısı, Kefeli Yokuşu, Nasrullah Meydanı ve Bakırcılar Çarşısı gibi tarihi projeler kesinlikle biran önce yapılıp ticari bir fonksiyon kazanmalıdır. Merkezdeki ticaret her geçen gün kuzeye kaymaktadır. Gerçekleri konuşup iyi düşünmemiz gerekli. Yılsonuna doğru devlet hastanemiz kuzeye gidiyor. Yine Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğümüz ile İŞKUR’da Kuzeykent’e gidecek. Ben merkezdeki ticari faaliyetin azalmasından korkuyorum. Onun içinde turizm sektörünü hızlandırabilecek projeleri biran önce hayata geçirmek istiyorum. Kasaplar Çarşısı’nda 120 civarında mülk sahibinin büyük bölümüyle anlaşma sağladık. Geride sekiz kişi kaldı. Bu arkadaşlar henüz tam olarak yapılacak işi galiba anlamadılar. Burası biran önce yapılıp ticari faaliyetine başlaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“KONAKLARIN ONARIMI İÇİN KONUYA DUYARLI OLUNMALI”

Kastamonu’da bulunan konakları satın alarak fonksiyonel hale getirilmesi ve ticari hayata sunmaya çalışılması gerektiğini vurgulayan Babaş, şöyle konuştu: “Konaklarımızın restorasyonu çok önemli. Eğer konaklarımızı el birliğiyle onarabilirsek Kastamonu büyük kazanım elde eder. Tüm sivil toplum örgütlerimiz, esnaflarımız ve iş adamlarımızın da konuya duyarlı olmasını istiyorum. Hep birlikte tarihi ve kültürel doku üzerinde çalışmalıyız. Bence Kastamonu’nun geleceği burada yatıyor. Turizm derken bu tür mekanları çoğaltıp alt yapıyı oluşturmadıkça olmaz. Burada toplumsal desteğin önemi çok önemli. Gönül verirsek bu işi başarırız. Safranbolu nasıl olduysa biz daha iyi oluruz”

Konuşmanın ardından kursiyerler, girişimcilik sertifikaları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Kaynak: İHA