Komandolar göz doldurdu

Kayseri'de konuşlu 1. Komando Tugay Komutanlığınca gerçekleştirilen hava indirme tatbikatı, gerçeğini aratmayan görüntülere sahne oldu .Senaryo gereği nakliye uçaklarından atlayan 120 paraşütçü komando, temsili düşman merkezini imha etti

Komandolar göz doldurdu
Komandolar göz doldurdu
Kayseri'de konuşlu 1. Komando Tugay Komutanlığınca gerçekleştirilen 'Erciyes-2016 Tabur Görev Kuvveti Müşterek Fiili Hava İndirme Tatbikatı'nda komandolar, hava indirme operasyonunu başarıyla gerçekleştirdi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı komando tugayları içerisinde hava indirme harekatı yeteneğine sahip olan, bu yeteneğini Kıbrıs Barış Harekatı'nda icra eden ve terörle mücadele operasyonlarında görev alan 1. Komando Tugayı Komutanlığınca düzenlenen tatbikat, İncesu ilçesi yakınlarındaki Karasazlık bölgesinde yapıldı.

Dün gece hava indirme ile başlayan tatbikatın bugünkü bölümünde, C-130 ve C-160 nakliye uçaklarından 120 paraşütçü komando, bölgeye indirme yaptı. Tatbikat senaryosu gereği, paraşütle atlayan komandolar, temsili düşman muharebe merkezine operasyon düzenledi.

Komandolar göz doldurdu

Yer güvenliğini sağladıktan sonra düşman merkezine sızan komandolar, patlayıcı yerleştirdikleri düşman karargah binaları ile çevredeki iki köprüyü infilak ettirdi. Bu sırada, operasyona destek verilmesi için uçaktan paraşütle obüs, kumanya, yaşam malzemesi ve mühimmat atıldı.

Komandolar göz doldurdu

Obüsle düşman bölgesini tahrip eden kuvvetler, operasyonu başarıyla tamamladıktan sonra helikopterle operasyon bölgesini terk etti. Sikorsky tipi helikopter, paraşütle atılan obüsü operasyon bölgesinden aldı.

Komandolar göz doldurdu

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ile 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Gürak'ın da izlediği tatbikattan sonra, komandolar güç ve cesaret parkurunda gösteri yaptı.
Kaynak: AA