'Kansere Göğüs Ger' Sergisi

Meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekmek için düzenlenen sergiden elde edilecek gelir Senoloji Derneği’ne bağışlanacak.

Meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekmek için düzenlenen 'Kansere Göğüs Ger' sergisi açıldı.

Beşiktaş'taki Sangri-La Bosphorus Hotel'de gerçekleştirilen serginin açılışına, iş ve sanat dünyasından isimler katıldı.

'Göğüs kanseriyle savaştığı süreci, yaptığı heykeller aracılığıyla sanatla bütünleştiren' Özge Günaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, meme kanserinde farkındalık oluşturmak ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek için sergiyi düzenlediklerini söyledi.

Meme kanseri vakalarının her geçen gün arttığını dile getiren Günaydın, ''Şu anda meme kanseri, 8 kadında bir görülen bir hastalık. Erken teşhis çok önemli. Artık meme kanseriyle ilgili bir yaş sınırı yok. İnsanlar her yaşta buna yakalanıyor. Bir diğer konu da sanatın iyileştirici gücü. Ben 8 ay önce meme kanserine yakalandığımı öğrendim ve bunun hemen arkasından daha çok sanata yöneldim, heykel, resim yapmaya başladım. Her kemoterapi çıkışında mutlaka atölyeme uğradım, hiçbir zaman yatmadım. Herkese tavsiyem, özellikle kanser hastalarına, sanatın iyileştirici gücünü mutlaka kullanmaları ve konsantrasyonlarını bu yöne doğru çevirmeleri.'' şeklinde konuştu.

Sergiden elde edilecek gelirin, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bünyesinde kurulan Senoloji Derneği’ne bağışlanacağı öğrenildi.

Kaynak: AA