İzmir'de Mizah Festivali

Edebiyat, karikatür, tiyatro ve sinema alanlarında söyleşi, atölye, sahne ve film gösterilerinin yer alacağı festivalde, bu yılki 'onur yazarı' Muzaffer İzgü olacak.

Bu yıl ikincisi düzenlenecek İzmir Mizah Festivali, yarın başlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin açıklamasına göre, festival kapsamında 26-29 Mayıs'ta İzmir Sanat Merkezi, Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi ve Kent Kütüphane'sinde edebiyat, karikatür, tiyatro ve sinema alanlarında söyleşi, atölye, sahne ve film gösterileri yapılacak.

Bu yıl, festivalin 'onur yazarı' mizah edebiyatının yaşayan en önemli ustası Muzaffer İzgü seçildi.

Kent Kütüphanesi'nde gerçekleştirilecek açılış töreninde, karikatür sanatının büyük ustası Tonguç'un sergisi de açılacak. Küratörlüğünü mizah tarihçisi Turgut Çeviker'in yaptığı sergi, Tonguç'un 'Soyut' dergisine çizdiği karikatürlerden oluşuyor.

Açılışın ardından Ali Poyrazoğlu, 'Ödünç Yaşamlar'ı İzmir Sanat'ta sahneleyecek.

Festival çerçevesinde, Turgut Çeviker'in Erdoğan Kar'la yaptığı 'Türk Canlandırma Sineması Tarihi' başlıklı belgeselin dünya prömiyeri de yer alacak.

İzmirli sanatseverler, ayrıca canlandırma sinemasında önemli çalışmalara imza atmış, filmleri yurt dışında gösterilmiş Meral ve Cemal Erez'in tüm filmlerinden oluşan programı izleme ve yaratıcılarıyla söyleşme olanağı bulacak.

İzmir Sanat'ta Yüksel Aksu'nun 'İftarlık Gazoz' filmi, Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde Ömer Uğur'un 'Guruldayan Kalpleri' filmi gösterilecek, her iki filmin yönetmeni de gösterimlere katılıp sinemaseverlerle söyleşecek.

Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde, mizah yazıları ve tek kişilik gösterileriyle tanınan Vedat Özdemiroğlu ile müzisyen Şirin Soysal, birlikte sahne alacak. Gösteride, Timur Selçuk ve Bertolt Brecht'ten parçalar seslendirilecek. Dinletide, Soysal'a piyanoda Adem Gülşen eşlik edecek.

İzmir Sanat'ta gerçekleşecek 'Kadın ve Mizah' konulu panelde, kadın çizerler Menekşe Çam, İltem Dilek, Meral Onat ve Betül Yılmaz, okuyucularıyla buluşacak.
Kaynak: AA