Havza'da Sivil Toplum Kuruluşları İstişare Toplantısı Yapıldı

Havza Belediyesi ve Havza Dernekler Federasyonu (HADEF) işbirliği ile düzenlenen sivil toplum kuruluşları istişare toplantısı, gerçekleştirildi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, ilçedeki bir otelde düzenlenen toplantıda, 12 yıldır belediye başkanlığı görevini yürüttüğünü söyledi.

Bu süre zarfında nerede bir Havzalı varsa yanına gittiklerini belirten İkiz, 'Bugün Havza'nın nüfusu 43 bin. Dışarıda ise 150 bin Havzalı var. Burada yaşayanlarla dışarıdaki 150 bin Havzalıyı buluşturmamız lazım. Havza her gün göç veriyor. İşsizlikten dolayı ekonomik kayba uğruyor. Bunun çaresi dışarıdaki Havzalılar ile işbirliği yapmak.' dedi.

Havza için iki çıkış noktası bulunduğunu, bunların sağlık ve termal turizm ile organize sanayi olduğunu anlatan İkiz, şöyle konuştu:

'Birçok hemşehri derneğimiz var. Tüm derneklerimiz HADEF çatısı altında buluşmalı ve daha güçlü olmalıyız. Artık güçlü olma zamanı. Bir de Havza Yatırımcı Sanayici ve İşadamları Derneğinin (HAYSİAD) kurulması gerekiyor. Organize sanayimiz bitiyor. Buraya yatırımcılar lazım. HADEF ve HAYSİAD çatıları altında organize olduğumuz zaman ilçemizde birçok sorunu el birliği ile çözeriz.'

İstanbul Samsun Dernekleri Federasyonu (İSDEF) Onursal Başkanı Fikret Bıyık da gerçek Havza sevdalılarının buluştuğunu dile getirerek, 'Burada Havza için bir aradayız. Havza'mız o kadar sahipsizdi ki 8 yıllık mücadele sonunda HADEF'i kurduk. Havza için Karadeniz'in kapısı diyoruz. Yıllarca Karadeniz'in açılmayan arka kapısı gibiydik. Belediye Başkanımızın yaptığı çalışmalar ile Havza'yı bir numara yaptık, kendisi ile gurur duyuyoruz. Bizler de gurbette HADEF'i kurduk. Gayemiz gurbetteki hemşehrilerimize faydalı olmak, oradaki faydayı da Havza'mıza getirmek.' diye konuştu.

HADEF Genel Başkanı Enver Şahin ise çalışmaları hakkında bilgi vererek, 'Bu birliktelik özlenen fakat geç kalmış bir birliktelik. Allah'a şükürler olsun. Bu birlikteliği sağladık. İnşallah ilçemiz adına daha güzel işler yapmak için daha sıkı ilişkiler içerisinde olacağız. Bu birlikteliğin sağlamasında büyük emeği olan Havza Belediye Başkanımız Murat İkiz'e teşekkür ederim.' ifadesini kullandı.

Toplantıya CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, İSDEF Genel Başkanı Bahri Gökmen, Küçükçekmece Belediyesi Meclis Üyesi Erol Demir, Havza Belediyesi Meclis üyeleri, İstanbul, Kocaeli, Ankara, Bursa, Tekirdağ ve Havza'da faaliyet gösteren hemşehri derneklerinin başkanları ile ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Kaynak: AA