Hastalar Tiyatrocu Oldu

Amasya’da sahneye çıkan Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi hastaları performanslarıyla deneyimli tiyatrocuları aratmadılar.

Hastalar Tiyatrocu Oldu
Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesindeki Recep Akyılmaz Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi’nin çoğunluğu şizofreni tedavisi görüp ‘danışan’ diye adlandırılan hastalar, Amasya Halk Eğitim Merkezi’nde görevli tiyatro yönetmeni Orhan Bol’dan aldıkları tiyatro eğitimin ardından çıktıkları sahnede hünerlerini sergilediler.

Öğrencilerinin geçen yıl kısa süreliğine aldıkları ilk eğitimin ardından 5 dakika süreli bir oyun oynadıklarını, bu yılda kendilerini geliştirip sahne performanslarını 20 dakikalık süreye çıkardıklarını belirten yönetmen Bol, “Sahnede Burcu Artuç’un dışındaki tüm oyuncularım tedavi gören arkadaşlarımızdı. Yağmur Korkmaz, Ömer Faruk Şahin, Erdem Buğa, Ümit Burak Cesur ve Murat Bayrı çok başarılı bir oyun sergilediler” dedi.

Amasya Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki programda tedavisi süren hastalardan oluşan koro da konser verdi. Programı, Vali Vekili Ferhat Burakgazi, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Erdem, Emniyet Müdürü Mehmet Artunay ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Faruk Tonga da izledi.
Kaynak: İHA