Fifa Kokartlı Eski Hakem Yıldırım, Öğrencilerle Söyleşi Yaptı

Fifa Kokartlı Eski hakem Yunus Yıldırım, Sandıklı Hüdai Kaplıcalarında öğrencilerle hakemlik mesleği üzerine söyleşi yaptı.

Fifa Kokartlı Eski hakem Yunus Yıldırım, öğrencilerle hakemlik mesleği üzerine söyleşi yaptı.

Sandıklı Hüdai Kaplıcaları'nda bulunan termal bir otelde öğrencilerle bir araya gelen Yıldırım, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Öğretmenlik hayatına devam ettiğini belirten Yıldırım, 21 yıl faal hakemlik yaptıktan sonra futboldan kopmadığını maçlarda gözlemci ve eğitmen olarak görevini de sürdürdüğünü söyledi.

Hakemin düşündüğüne değil, gördüğüne düdüğünü çalması gerektiğini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

'Maçlarda bana göre ev sahibi takım yoktur. Ev sahibi maçın hakemidir. Eskiden çocukken maçlara veya antrenmanlara kaçtığımızda ailelerimiz bize çok kızardı. Şimdi aileler çocuklarını spora yönlendiriyor ve çocuklar ailelerine bu yüzden kızıyor. Her işin olduğu gibi hakemlik mesleğinin de zorlukları var. Gençlerimizin hakem olma yolunda ilk akıllarına gelen, taraftarın kötü tezahürat yapması oluyor. Ve birçoğu bu yüzden hakemlik mesleğine girmek istemiyor. Ancak benim burada gençlere tavsiyem, bu mesleği akıllarının bir köşesine yazmalarıdır ve girmeleridir. Bizim dönemimizde hakemlerin bazı zorlukları vardı. 2008 yılından sonra futbolda bir değişim yaşandı. Şimdi hakem olmak daha kolay.'

Söyleşi sonrası Sandıklı Kaymakamlığını da ziyaret eden Yıldırım, Kaymakam Faik Arıcan’a kendisini gençlerle buluşturduğu için teşekkür etti.

Kaynak: AA