Fehriye Erdal'a yargı yolu

Terörist Fehriye Erdal, Türkiye'de işlediği suçlardan dolayı Belçika'da yargılanacak.

Fehriye Erdal'a yargı yolu
Fehriye Erdal'a yargı yolu
1996 yılında işadamı Özdemir Sabancı suikastını düzenledikten sonra yurtdışına kaçan Fehriye Erdal, Türkiye'de işlediği suçlardan Belçika'da yargılanacak.

Karar Brüj'deki mahkemeden çıktı. Terör amaçlı cinayet suçlamasıyla yargılanacak olan DHKP-C üyesi Erdal'ın 20 ila 25 yıllık bir ceza ile karşı karşıya olduğu belirtiliyor.
DHKP-C üyesi Erdal, terör amaçlı cinayet suçlamasıyla Belçika'da gıyabında yargılanacak. 1999'da sahte pasaportla yakalanan Fehriye Erdal, ev hapsi cezası almıştı.
2006'da ev hapsinden kaçan Erdal'ın nerede olduğu bilinmiyor.

ÖZDEMİR SABANCI SUİKASTI

İşadamı Özdemir Sabancı ile beraber Toyotasa Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe, 9 Ocak 1996 'da DHKP-C'li teröristler tarafından İstanbul Sabancı Center'da öldürüldü.

Cinayetin Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar tarafından işlendiği tespit edildi. Mustafa Duyar yakalanıp hapse atıldı, 1999 yılında hapishanedeki bir isyan sırasında öldürüldü.

Fehriye Erdal ve İsmail Akkol ise kaçmayı başardı. Yunanistan'da yargılanıp serbest bırakılan Akkol ocak ayında Türkiye'ye yasa dışı yollardan girince yakayı ele verdi.


Fehriye Erdal'a yargı yoluBelçika'nın bulamadığı Fehriye Erdal'ı A Haber buldu