Başbakan Yardımcılarının görev dağılımı belli oldu

Yeni hükümetin ilk Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Yardımcılarının görev dağılımını açıkladı.

Başbakan Yardımcılarının görev dağılımı belli oldu
Yeni hükümetin ilk Bakanlar Kurulu Toplantısı Beştepe’de yapıldı. Toplantının ardından Başbakan Yardımcası Numan Kurtulmuş basın mensuplarının karşısına geçti. Kurtulmuş, "Bugün ilk Bakanlar Kurulu toplantısını yaptık. Bu hükümete reform ve atılım hükümeti demek doğru olur. İç ve dış tehditlerle ilgili sunumlar yapıldı. Başbakan yardımcılarının görevleri belirlendi. Mehmet Şimşek: Hazine, Merkez Bankası ve kamu bankalarından sorumlu. Numan Kurtulmuş: Diyanet, TRT, AA ve RTÜK’ten sorumlu, Hükümet Sözcüsü

Nurettin Canikli: SPK, BDDK ve TMSF’den sorumlu. Tuğrul Türkeş: MGK kararlarının koordinasyonu ve Kıbrıs’tan sorumlu. Veysi Kaynak: TİKA ve İnsan Hakları Kurulları’ndan sorumlu" dedi.

DOKUNULMAZLIK MESELESİ
Dokunulmazlıklar meselesine değinen Kurtulmuş, "Meclis yasama faaliyeti bakımından üzerinde düşen sorumluluğunu yerine getirmiştir. İsteyen AYM’ye müracaat eder. AYM’ye bireysel başvuru yolu açıktır. Yalnız dokunulmazlık dosyalarıyla ilgili verilecek karar, bu dosyalarla ilgilenecek mahkemeleri ilgilendirecektir. AYM’nin bu bireysel talepleri değerlendirmesi başka bir konudur. Mahkemelerin ne karar vereceğini bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

BELÇİKA’NIN FEHRİYE ERDAL KARARI
Belçika’nın Fehriye Erdal kararını değerlendiren Kurtulmuş, "Türkiye defalarca taleplerini iletmiştir. Biz Türkiye olarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Erdal’ın Türkiye’de yargılanması gereklidir" dedi.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI
Yeni Anayasa çalışmalarına ilişkin konuşan Kurtulmuş, "Herkes kendi perspektifini ortaya koymalı. Görüşmeyiz demek kabul edilebilir değildir" diye konuştu.