Bafra'da Çocuklar İçin Kukla Gösterisi

Samsun Bafra Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen kukla oyunu, ücretsiz olarak Belediye Kültür Merkezi’nde çocuklar için sahnelendi.

Bafra'da Çocuklar İçin Kukla Gösterisi
Kültür Bakanlığı Kukla Sanatçısı Engin Tansı tarafından yapılan ve yaklaşık 45 dakikalık sürelerde 2 seans halinde gerçekleştirilen kukla gösterilerinde birçok ünlünün kuklaları ile Bafralı çocuklara neşeli anlar yaşatıldı. Gösteri sırasında zaman zaman sahneden inerek çocukların arasına da giden kukla sanatçısı Engin Tansı, çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Kültür Bakanlığı Kukla Sanatçısı Engin Tansı, Geleneksel Türk Tiyatrosunu yeni nesillere tanıtmak, çocukları kuklalarla tanıştırmak, kuklaların önemini çocuklara anlatmak olduğunu söyledi.

Tansı, Belediye Başkanımız Zihni Bey ile görüşmelerimiz devam ediyor. Uygun görürlerse Bafra’da ilk defa Kukla Müzesi ve Kukla Tiyatrosu kurmayı hedefliyoruz” dedi.

Kukla gösterileri yarında ilçe merkezine 12 kilometre mesafedeki İkizpınar ve 17 kilometre mesafede bulunan Müstecep Mahallelerinde gösterime sunulacak.
Kaynak: İHA