Arifiye Halk Eğitim Merkezinden Muhteşem Yılsonu Sergisi

Arifiye Halk Eğitim Merkezi 2015-2016 öğretim yılı, yılsonu sergisi gerçekleşti.

Arifiye Halk Eğitim Merkezinden Muhteşem Yılsonu Sergisi
Arifiye İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Yılsonu sergisi, Arifiye Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen törenle açıldı. Törene Arifiye Kaymakamı Muhsin Çatmadım, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, AK Parti İlçe Başkanı Ethem Çınar, İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, ilçedeki kurum ve kuruluşların yöneticileri, okul müdürleri, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

İlginin yoğun olduğu sergi açılış töreni, saygı duruşunun bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını Arifiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdülvahit Uygar yaptı. Uygar, konuşmasında, “Değişen zaman ve ihtiyaçlar çerçevesinde Halk Eğitimi Merkezleri de kabuk değiştirmektedir. Arifiye Halk Eğitimi Merkezi de sadece dikiş-nakış ve el sanatları yapılan bir yaygın eğitim kurumu değildir. Örgün eğitimin yanında, onu tamamlayan, bireyleri mesleki, sosyal ve kültürel olarak geliştiren ve ömür boyu süren kesintisiz öğrenim merkezlerindendir. Merkezimizde, açıköğretim kayıt, kitap dağıtımı ve ders destek kurslarının yanında, okuma-yazma bilmeyen bireylere eğitim başta olmak üzere, hayata hazırlayıcı, kolaylaştırıcı, uzmanlaştırıcı veya nitelikli işgücüne yönelik eğitim, uygulama, atölye çalışmaları da yapılmaktadır. 40 bin nüfusu bulunan Arifiye ilçemizde, 2015-2016 Eğitim-öğretim döneminde 24 Mayıs 2016 tarihi itibari ile 694 adet kurs ve 19 bin 4 öğrenci kurumumuzda, 112 çeşit kursta, eğitim görmüş ve görmektedir. Önümüzdeki 4 aylık zaman dilimini de kattığımızda, hayat boyu eğitiminin ilçemizde azımsanmayacak sayıda kursiyere sahip olduğu görülecektir. Kursiyerlerimizin ekseriyeti sanayii ve spor alanlarından olmaktadır” dedi.

Daha sonra sahneye çıkarak bir selamlama konuşması yapan Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, “Arifiye Belediyesi olarak, insanımızı sosyal ve ekonomik olarak refaha kavuşturmak için bilgiyle ve beceriyle donatmamız gerektiği anlayışıyla, tüm bütçe olanaklarımızı eğitime seferber ediyoruz. Bunun sonucu olarak, son yıllarda Arifiye’miz Sakarya’nın en gözde, en modern ilçelerinden biri olmaya başladı.

İlçemizde bir bir boy gösteren toplu konut ve site inşaatları, insanların Arifiye’ye olan ilgilerinin arttığının en büyük göstergesi. Şimdi hemen yanı başımızda, 2 bin öğrenci kapasiteli yurt inşaatı da başladı.

Buraya gelen öğrencilerimizi de, ilgi duydukları alanlarda kurslarımızdan yararlandırmayı planlıyoruz. Sayın müdürümüzle birlikte, çok iyi bir ivme yakaladık. Bu çalışma ortamını bozmadan, Hanlıköy ve Kemaliye kurs binalarımızı da hayata geçirmek için çalışmaya başladık" diye konuştu.

Halk eğitim merkezi kurslarında eğitim gören kursiyerler tarafından verilen müzik ziyafeti izleyicilerden tam not aldı. Sonrasında, kursiyerlere belgeleri ilçe protokolü tarafından verilerek, serginin açılış kurdelesi kesildi. Sergideki el emeği göz nuru eserler, ilçe protokolü ve misafirlerin büyük beğenisini kazandı.
Kaynak: İHA