AİBÜ Sağlık Hizmetleri MYO İlk Mezunlarını Verdi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) ilk mezunlarını verdi.

Tıp Fakültesi Konferans Salonu'nda düzenlenen mezuniyet törenine, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Öztürk, ilk mezun olan dekanlar, müdürler, öğretim elemanları ile öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Coşkun, altyapısını kısa sürede iyi bir şekilde tamamlayan Sağlık Hizmetleri MYO'nun üniversitenin en genç yüksekokullarından biri olduğunu söyledi.

MYO'nun 3 programı hakkında bilgi veren Coşkun, okulun Tıp Fakültesi karşısında yapımı süren binasının da bu yıl içinde bitirilmesinin planlandığını kaydetti.

Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Prof. Dr. Gürel de, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

'Bugün sizler için çok farklı bir anlam taşıyor. Yaşamınızın bir dönemini kapatıyor ve bu dönemde kazandığınız birikimlerle başka bir dönemin başlangıcını yapıyorsunuz. Yaşamdan, zorluklardan ve çok çalışmaktan korkmayın. Rızkınızı kazanmak için kullanacağınız mesleğinizin, insanlara hizmet etmenin bir şekli olduğunu unutmayın. Karşınızda rahatsızlığı nedeniyle kırılgan, beklediği için yorgun olabilecek insanlara hizmet verirken sabırlı olun ve öğrendiklerinizi en iyi şekilde uygulamaya çalışın. Her ne duygu durumunda olursanız olun yüzünüzden gülümsemeyi eksik etmeyin.' dedi.

Konuşmaların ardından tıbbi görüntüleme teknikleri ile ağız ve diş sağlığı programlarından ilk mezun olan 45 öğrenci, protokol üyelerinden aldıkları mezuniyet belgeleriyle mezuniyet heyecanı ve sevincini yaşadı.

Kaynak: AA