Adana'daki Cinayet Davası

Adana’da sattığı patatesin parasını alamadığı iddiasıyla bir kadını pompalı tüfekle öldüren sanık, 27 yıl 1 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına tutuklu sanık Turan Fidan ile avukatı katıldı. Diyarbakır’da manavlık yapan Fidan, son savunmasında, cinayetin kazayla olduğunu tekrarladı.

Remziye Tüdeş ve Selahattin Kiradi'nin kendisini bir kamyon patatesin parası 45 bin lirayı vermeyerek dolandırdıklarını ve dövdüklerini iddia eden Fidan, 'Bir parkta alacağımı konuşmak için Remziye Tüdeş ve Selahattin Kiradi ile buluştuk. Selahattin, otomobilimi alarak ayrıldı. Bir süre sonra gelerek bana arabanın bagajına bakmamı söyledi. Bagaja baktığımda bir tüfek gördüm. Selahattin, tüfeği getirmemi istedi. Ben de tüfeği alarak oturduğumuz masaya getirdim. Bu sırada tüfek birden patladı. Ancak tüfek benim elimde mi yoksa Selahattin'in elinde miydi bilmiyorum. Tüfek patlayınca Selahattin kaçtı. Bende elimdeki tüfekle arabaya binerek uzaklaştım. Kasıtlı olarak Remziye'ye ateş etmedim. Tüfek benim elimde patladıysa kazayla patlamıştır.' diyerek kendini savundu.

Mahkeme heyeti, sanık Fidan’ı, çiftçi kadını öldürmekten önce müebbet hapse mahkum etti. Duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezası 25 yıla indirildi. Fidan’a ayrıca Selahattin Kiradi’yi tehdit ettiği için de 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. Toplamda 27 yıl 1 ay hapis cezasına mahkum edilen Fidan’ın tutukluluğunun devamına da karar verildi.

Merkez Seyhan ilçesi Barış Parkı'nda, alacak yüzünden aralarında husumet bulunduğu öne sürülen Remziye Tüdeş'i (45) 12 Haziran 2015'te pompalı tüfekle ateş edip öldürdükten sonra kaçan Turan Fidan (41), bir caminin tuvaletinde yakalanmıştı.

Kaynak: AA