Van'daki Terör Saldırısı

Milli Savunma Bakanlığı görevini devreden Yılmaz, zırhlı aracın geçişi sırasında teröristlerce döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 5 askerin şehit olduğunu bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı görevini devreden İsmet Yılmaz, Van'daki terör saldırısına ilişkin, zırhlı aracın geçişi sırasında teröristlerce döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 5 askerin şehit olduğunu bildirdi.

65. Hükümette Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirilen Yılmaz, Milli Savunma Bakanlığı görevini AK Parti Kocaeli Milletvekili ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a devrettiği törende, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin Van Çaldıran'da zırhlı aracın geçişi sırasında teröristlerce döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 5 askerin şehit olduğuna yönelik haberleri anımsatarak, 'Bu bilgiler doğru mudur, sizdeki son bilgiler nedir?' sorusu üzerine Yılmaz, 'Sizdeki bilgiyi teyit eden bilgiler var.' karşılığını verdi.

Aynı gazetecinin '5 şehit mi?' demesi üzerine Yılmaz, 'Doğrudur.' ifadesini kullandı.

Olayın nasıl gerçekleştiğine yönelik bir soru üzerine de Yılmaz, konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığının açıklama yapacağını bildirdi.

Şehitlere rahmet dileyen Yılmaz, şunları kaydetti:

'Milletler zor günde vermiş olduğu tepkilerle ölçülür ve değerlendirilir. Cenab-ı Allah'a hamdolsun bu aziz millet, bu zor dönemde birlik ve beraberliğini... Terörle mücadelede her bir eve ateş düşüyor, ateş de düştüğü yeri yakıyor ama buna rağmen bile 'Vatan sağ olsun' deniliyor. Bu millet böyle olduktan sonra bu millete kimse diz çöktüremez, bu millete hiç kimse milim geri adım attıramaz. Dolayısıyla biz aziz milletimize hizmet etmekten, onun emrinde bulunmaktan onur duyuyoruz. İnşallah bu sıkıntılı dönemi de en kısa zamanda birlik ve beraberlik içinde aşacağız.'
Kaynak: AA