Uğur Böceği Festivali Kapılarını Açıyor

Mustafakemalpaşa’nın sosyal ve kültürel yaşamına sunduğu katkılarla her yaştan insana ulaşan Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin bu yıl 4’üncüsü düzenlediği yıl sonu festivali için geri sayım başladı.

Uğur Böceği Festivali Kapılarını Açıyor
El sanatlarından mesleki ve teknik eğitimlere, dil ve müzik eğitimlerinden sahne sanatlarına, spordan unutulmaya yüz tutmuş Türk-İslam sanatlarına kadar uzanan geniş bir yelpazede kursiyerlerin sosyal gelişimine öncülük eden Mustafakemalpaşa Belediyesi Uğur Böceği Kültür Merkezi, 27 Mayıs Cuma saat 11.00’da Adnan Menderes Meydanı’nda festival kapılarını açacak.

5 gün boyunca Mustafakemalpaşalılara renkli bir hafta yaşatacak olan festival kapsamında merkez kursiyerleri de bir yıl boyunca ürettikleri el emeği göz nuru eserlerini sergileyecek. Kapalı Otopark’ta açılacak 5 bin ürünlük sergisi ile birlikte, ödüllü yarışmalardan konserlere, bando ve mehter takımı gösterilerinden halk oyunlarına kadar birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak festivalde çocuk oyun parkurları, tanıtım stantları ve taraftar TIR’ları da ziyaretçilerle buluşacak.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 2009 yılında kurulan ve bugün 12 şubede faaliyet gösteren Uğur Böceği Kültür Merkezi’nin üreten ve paylaşan büyük bir aile olduğunu söyledi.



Vatandaşlara sanatsal ve kültürel beceriler kazandırarak, mesleki ve sosyal gelişimlerini arttırmak amacıyla kurulan merkezde bu yıl 27 branşta 3 bin kursiyerin eğitim aldığını belirten Başkan Sadi Kurtulan, "Bu merkezler aracılığı ile başta kadınlarımız olmak üzere binlerce vatandaşımızı sosyal hayatın içine çektik. 7 yıldır süren kurs faaliyetlerine katılan 10 bin vatandaşımız bizlere neler başarabileceğini gösterdi. Mustafakemalpaşa’nın kültürel ve sosyal hayatını zenginleştiren kursiyerlerimizin sayısı daha da artacaktır. Mahalle kültürünü yaşatan, büyük bir aile olma yolunda kurumsal yapısını güçlendiren Uğur Böceği Kültür Merkezi, nitelikli insan yetiştirerek önemli çalışmalara imzasını atmaya devam edecektir. Tüm vatandaşlarımızı bu kültür şölenine bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA