'Tiyatro Eğitimleri Devam Edecek'

Artvin Belediye Başkanı Kocatepe: 'Tiyatro eğitimlerimiz ilerleyen dönemlerde de devam edecek. İnanıyoruz ki sonunda profesyonel bir tiyatro topluluğu olarak izleyiciyi eğlendirirken bir taraftan da eğitip geliştireceğiz'

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğunun eğitimlerinin süreceğini belirtti.

Artvin Belediyesince bu yıl kurulan Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğu, temel tiyatro eğitimlerine devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında yönetmen ve oyuncu olarak görev alan Can Alibeyoğlu ve Özgür Atkın tarafından Artvin Halk Eğitim Merkezi Eğitim Salonunda verilen eğitim, 10 gün sürecek.

Alibeyoğlu ve Atkın, tiyatro topluluğundaki oyunculara, temel oyunculuk, ses, nefes, diksiyon, doğaçlama, hareket, sahne bilgisi, tiyatro tarihi, geleneksel Türk tiyatrosu, orta oyun, Meddah, Karagöz-Hacivat oyunları gibi konularda eğitim verecek.

Artvin Belediye Başkanı Kocatepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, tiyatronun önemine değindi.

Şehir ve tiyatro topluluğu olarak tiyatronun önemini, işlevini iyi bilip kendilerini bu yolda geliştirmeleri gerektiğini ifade eden Kocatepe, 'Tiyatro topluluğu benim için en az okul kadar önemli çünkü tiyatro ekibinin en önemli görevlerinden biri insanları eğlendirirken bir taraftan da eğitmek, toplumsal, kültürel, milli ve manevi değerleri yansıtmaktır. Bunu gerçekleştirmek içinde tiyatro topluluğu olarak profesyonel bir yapıya kavuşmalıyız. Bizler bunun bilincinde hareket edip belli periyotlarla eğitimlerimizi almaya devam ediyoruz.' dedi.

Kocatepe, tiyatro topluluğunun daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncu ve yönetmeni Mehmet Karaosmanoğlu'ndan eğitim aldığını kaydederek, 'Şimdi de yönetmen oyuncu Can Alibeyoğlu ve Özgür Atkın tarafından temel tiyatro eğitimleri alıyor. Bu tarz eğitimlerimiz ilerleyen dönemlerde de devam edecek. İnanıyoruz ki sonunda profesyonel bir tiyatro topluluğu olarak izleyiciyi eğlendirirken bir taraftan da eğitip geliştireceğiz.' diye konuştu.

Oyuncu ve yönetmen Özgür Atkın ise genç tiyatrocuların ilgisinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, 'Yeni kurulmuş bir topluluk olmasına rağmen Artvin Belediyesi Öztürk Serengil Sahnesi Tiyatro Topluluğu çok başarılı ve iyi kaynaşmış bir ekip. 10 günlük eğitim sürecinde bilgi ve tecrübelerimizi kendilerine aktaracağız.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA