TBMM Diyarbakır Cezaevi İnceleme Alt Komisyonu

Komisyon, Diyarbakır Cezaevi'nde hükümlü olarak kalan Gülmüş'ü dinledi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan alt komisyon, Diyarbakır Cezaevi'nde hükümlü olarak kalan Şükrü Gülmüş'ü dinledi.

İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan ''12 Eylül Askeri Darbesinden Sonra Oluşturulan Diyarbakır Beş No'lu Cezaevi İnceleme Alt Komisyonu'' AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu başkanlığında toplandı.

Komisyon, Diyarbakır Cezaevi'nde hükümlü olarak kalmış Şükrü Gülmüş'ü dinledi.

Gülmüş, 8 yılı Diyarbakır Cezaevi'nde olmak üzere toplamda 11 yıl cezaevinde kaldığını söyledi. Gülmüş, hücrelerde insanlık dışı işkenceler gördüklerini iddia ederek, 'Diyarbakır Cezaevi olmasaydı PKK denilen bir örgüt olmazdı. Diyarbakır Cezaevi'nden 10 bin kişi geçti. Burası bir çekim merkezi haline getirilerek PKK güçlendi.' ifadesini kullandı.

AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen katliamı anımsatarak, 'Diyarbakır Cezaevi'nde kalanların da işkencecilere benzemesi söz konusu mudur?' diye sordu. Gülmüş ise 'Evet benzedi. Bu benzeşme 1979 yılında başladı. Özellikle bölgedeki aşiret mensuplarını öldürülerek bu süreç hayata geçti.' yanıtını verdi.
Kaynak: AA