Şuhut'ta Örnek Sürücülere Teşekkür Belgesi

Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde Trafik Haftası dolayısıyla yapılan denetimlerde kurallara uyan vatandaşlara teşekkür belgesi verildi.

İlçe genelinde yapılan trafik denetimlerinde kask, kemer ve diğer trafik kurallarına uyan 10 sürücüye İlçe Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenle teşekkür belgeleri verildi.

Törene, Şuhut Kaymakamı Ferit Görükmez ve İlçe Emniyet Müdürü Emin Topçu katıldı.

Görükmez, 'trafik canavarına her yıl binlerce kurban verildiğini' söyledi.

Büyük oranda sürücü hatalarından kaynaklanan bu kazaların önüne geçmek için topluma trafik bilinci yerleştirmek gerektiğini belirten Görükmez, şöyle konuştu:

'Trafik kurallarına uymak gerçekten yaya, sürücü ve yolcular için hayati önem taşıyor. Özellikle aşırı sürat, telafisi mümkün olmayan hatalara yol açıyor. Trafik kazalarını ve kayıpları önlemek için hız sınırlarını aşmamalı, trafikte duyarlı, saygılı olmalıyız. Tabii bunları söylerken bunlara bizlerin de riayet etmesi çok önemli. Bugün burada trafikteki davranışlarıyla topluma örnek teşkil eden, kasklarını, emniyet kemerlerini kullanan vatandaşlarımıza teşekkür belgelerini veriyoruz ve duyarlılıkları için kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz.'

Kaynak: AA