Kemerburgaz Üniversitesi'nin 8. Kuruluş Yıldönümü

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş. üniversitelerin kendilerini uzun vadede ispatladığını söyledi.

Kemerburgaz Üniversitesi'nin 8. Kuruluş Yıldönümü
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi kuruluşunun 8. yıldönümünü büyük bir etkinlikle kutladı. Ayrıca etkinlik sonrasında ’Uzaktan Eğitim Merkezi’ ve görme engelli kişiler için kitapların seslendirildiği ’Sesli Kütüphane’nin de açılışı yapıldı.

Kurulduğu günden itibaren eğitim hayatına hızlı bir giriş yapan ve nitelikli birey yetiştirmeyi kendine amaç edinen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi 8. yaşını büyük bir etkinlikle kutladı.

Fatma Altınbaş Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Altınbaş Holding Ailesi, Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan, Fakülte Dekanları ve akademisyenler katılım sağladı. Etkinlik öncesi İHA’ya konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, "Altınbaş Holding’in ve Mehmet Altınbaş Vakfı’nın kurmuş olduğu bu vakıf üniversitesinde, vakıf üniversiteleri konusundaki gözlemlerim ve değerlendirmelerimi anlatacağım. İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi öğrencilerine bilim ve teknolojide daima ileri hedefler gösteren bir üniversite olarak yola çıkmış bulunuyor. 8 yıl aslında çok uzun bir süre değil. Üniversitenin tesisleri, kendisine hedef olarak belirlediği konular ve öğrencilerine verdiği mesajlar oldukça dikkat çekici. Ben de eski bir rektör ve üniversite kurucusu olarak halâ yükseköğretim konularıyla ilgileniyorum. Üniversitenin ileriki yıllarda çok ünlü ve çok değerli mezunlarıyla şöhret yapan bir yer haline gelmesini diliyorum. Vakıf kurucularını ve üniversite yöneticilerini yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı.

"ÜNİVERSİTELER KENDİLERİNİ UZUN VADEDE İSPATLAR"

Babası Mehmet Altınbaş’ın vasiyeti ile eğitim sektörüne atılan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Altınbaş duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Yaptığımız girişimin bugün 8. yıldönümü. Bu yüzden çok mutluyuz. Üniversite çok uzun vadeli bir yatırımdır ve uzun vadede kendini ispat eden, kanıtlayan bir şeydir. Ama inşallah biz o mesafeleri çok kısa zamanda aşacağız. Bu ilerlemede gerek vakfımızın, gerek öğretim üyelerinin, gerekse çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin büyük katkısı olacağını düşünüyorum. Söz verdiğimiz gibi gerek maddi gerek manevi olarak elimizden gelen bütün desteği vermeye çalışıyoruz. Çünkü toplum ve insanlık için eğitimin büyük önemi olduğunu düşünüyoruz. Bir aile olarak eğitime elimizden gelen desteği verme gayreti içerisindeyiz" dedi.

"ÜNİVERSİTEMİZ TÜRK YÜKSEKÖĞRETİM SİSTEMİNDE HAKETTİĞİ YERE GELECEKTİR"

Gelecek yıl için eğitim adına güzel adımlar atıldığının altını çizen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çağrı Erhan, "Kurulduğumuz günden itibaren sürekli gelişen ve başarılara yelken açan bir üniversite görünümündeyiz. Bugün itibariyle İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi’nin Diş Hekimliği Fakültesi de kontenjan almaya hak kazandı. Böylece tıp, eczacılık, diş hekimliği, mühendislik, güzel sanatlar, hukuk, iktisadi, idari ve sosyal bilimler fakültemiz lisans, iki meslek yüksekokulumuz ön lisans ve üç enstitümüz de lisansüstü, doktora düzeyinde eğitim vereceğiz. Öğrencilerimizle çok başarılı bir süreci devam ettiriyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de hem yeni programların hem de yeni yerleşkelerin açılmasıyla İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Türk yükseköğretim sistemi içerisindeki hak ettiği yere oturacaktır. Sadece Türkiye’de değil, dünyada da adından söz ettiren bir üniversite haline gelecektir" açıklamalarında bulundu.

Törenin ardından ’Uzaktan Eğitim Merkezi’nin de açılışı yapıldı. Gelen konuklara Uzaktan Eğitim Merkezi ile ilgili bilgi verildi.

Ayrıca görme engelli kişiler için büyük kolaylık sağlayacak olan bir projeye de imza atan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi ’Sesli Kütüphane’ ile adeta onların gözleri olacak. Gönüllülerin girişimiyle oluşturulan projede öğrenciler sosyal sorumluluk dersi kapsamında kitapları sesli olarak okuyup kayıt altına alacak. Kayıt edilen kitaplar cd ve internet ortamından görme engelli vatandaşlara gönderilecek. Böylelikle sosyal sorumluluk bilincine sahip öğrenciler görme engelli kişilerin adeta gözü olacak.
Kaynak: İHA