Kelebek Avcısı Fotoğrafçılar Saimbeyli'de

Türkiye’deki 400 kelebek türünden 160’ının gözlendiği, “Saimbeyli Mavisi” olarak bilinen endemik “Polyomamtus Theresiae” kelebeğin vatanı olan Adana’nın Saimbeyli ilçesinde ekoturizmin gelişmesi için uluslararası fotoğraf sanatçıları, foto-safariye çıktı.

Kelebek Avcısı Fotoğrafçılar Saimbeyli'de
Bu yıl 20’ncisi organize edilen Uluslararası Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması’nda 400 fotoğrafçı, Saimbeyli’nin doğal güzelliklerini ve birbirinden güzel kelebekleri görüntülemek için çaba gösterdi. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, 5 günlük etkinlikte Saimbeyli’yi uluslararası vitrine taşıyacak fotoğraf sanatçılarına ödüllerini verdi.

KELEBEK DİYARINDA EKOTURİZM ATAĞI

Saimbeyli ve Tufanbeyli kaymakamlıkları ve belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği etkinliğe Adana Büyükşehir Belediyesi de destek verdi. Adana Büyükşehir Belediye Bandosu ve Halk Oyunları ekiplerinin renklendirdiği etkinliğin ödül töreni son teknoloji ses ve görüntü donanımlarına sahip Sahne TIR’da yapıldı. Etkinliğe katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Saimbeyli’nin güzelliklerini en iyi şekilde fotoğraflayan sanatçılara ödüllerini sundu. Başkan Vekili Akyürek, Saimbeyli’de ekoturizmin gelişmesi için büyük gayret gösteren Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe ile komşu belediye başkanları ve yöneticilerini kutladı.

SAİMBEYLİ MAVİSİ DÜNYADA TEK

Saimbeyli Mavisi” olarak bilinen “Polyomamtus Theresiae” kelebeğin dünyada bir tek Saimbeyli’de yaşadığını vurgulayan Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Türkiye’deki 400 tür kelebekten 160’ının da Saimbeyli’de gözlendiğini, bunlardan 15’inin nadir türler olduğunu belirtti.

Akyürek, “Obruk Şelalesi, Kale Kilise, kiraz bahçeleri, kilimleri ve eşsiz doğal güzellikleriyle ünlü ilçemiz Saimbeyli, son yıllarda Saimbeyli Mavisi başta olmak üzere çok sayıda kelebek türüyle öne çıkmaya başladı.

Biz de Saimbeyli’de kelebek fotoğrafçılığını da içine alan ekoturizmin gelişmesi için yürütülen çalışmaları ve düzenlenen etkinlikleri her anlamda desteklemeye devam edeceğiz. Saimbeyli’nin uluslararası düzeyde tanınırlığının artması ve daha çok turist çekmesi için gayret göstereceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA