Kaleiçi Edebiyat Günleri Manavgat'ta

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ’Kaleiçi Edebiyat Günleri’ Manavgat’ta öğrencilerle buluştu.

Kaleiçi Edebiyat Günleri Manavgat'ta
’Kaleiçi Edebiyat Günleri’ kapsamında şair- ressam ve yazar Recep Garip, Manavgat Şule Muzaffer Büyük Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda, ’Şiir ve Medeniyet’ konulu bir konferans verdi. Çok sayıda eğitimci ve öğrencinin katıldığı konferansta, geçmişten günümüze Türk toplumlarında şiir ve medeniyetin nasıl şekillendiğini detaylı olarak anlatan Garip, “Geçmiş yüzyılları bugünlere taşımış olan, uygarlıklarımızın içerisindeki edebiyatçılarımızın, şairlerimizin, yazarlarımızın her birinin bize açmış olduğu sofralar, kültür ve ilim sofraları olarak bizi besleyip büyütmüştür. Yüzyılların bize getirmiş olduğu medeniyetlerden biri de şiir medeniyetidir” dedi.

Yunus Emre, Fuzuli, Hoca Ahmet Yesevi ve Mevlana gibi değerli şairlerin yeni nesile mutlaka tanıtılması gerektiğini ifade eden Recep Garip, gençlere Cemil Meriç, Nurettin Topçu gibi önemli isimlerin eserlerini okumalarını tavsiye etti.
Kaynak: İHA