İzmir'den Kısa Kısa

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi ve İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği arasında 'Yerli Üreticiye Destek, Yerelde Kalkınma' projesi kapsamında arı, kovan ve arıcılıkla ilgili malzeme dağıtımı için protokol imzalandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bergama Belediyesi ve İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği arasında 'Yerli Üreticiye Destek, Yerelde Kalkınma' projesi kapsamında arı, kovan ve arıcılıkla ilgili malzeme dağıtımı için protokol imzalandı.

Bergama'daki Kleopatra Güzellik Ilıcası Tesisleri'ndeki imza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kırsalda gelir getirici faaliyetlerin desteklenmesi çalışmaları kapsamında arıcılık sektöründeki üreticilere kucak açtıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediyesi olarak, ihtiyaç sahibi bal üreticilerine dağıtılmak üzere 530 bin liralık çiçek ve çam balı alımı için İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği ile anlaştıklarını kaydeden Kocaoğlu, üreticilere 'ana arı', kovan ve çeşitli arıcılık malzemesi de dağıtılacağını söyledi.

Kocaoğlu, uyguladıkları modelin Birleşmiş Milletler tarım politikasına ışık tutar hale geldiğini belirterek, 'Türkiye'deki 24 su havzasından 4'ü bizim sınırlarımızda. Yani un var, şeker var, su var. Gerisi maharetli ellerde, birlik beraberlik içinde helvayı yapmak.' dedi.

İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Şengül de dünyanın bal üretiminin yüzde 93'ünün Türkiye'den karşılandığına dikkati çekerek, Türkiye'deki tüketimin dünya ortalamasının çok altında olduğunu aktardı.

Konuşmaların ardından Kocaoğlu, Şengül ve Bergama Belediyesi Başkanı Mehmet Gönenç arasında protokol imzalandı. İmzalanan protokolün ardından bölge şartlarına uygun ırklarda ıslah amaçlı yetiştirilen 448 'ana arı', İzmir Arı Yetiştiricileri Birliği'nin 244 üyesine dağıtıldı. Ayrıca 33 üreticiye de arısız kovan ve arıcılıkla ilgili teknik malzemeleri içeren setler verildi.

-Ödemiş Devlet Hastanesine ödül

Ödemiş Devlet Hastanesi, 2015 yılında hemşirelik bakım değerlendirme sistemiyle yapılan bir yılık değerlendirmede 96 puan alarak 'Mavi Kelebek' ödülünü kazandı.

Yapılan değerlendirmede ilk altı ayda 13 hastane içerisinde 96 puan, ikinci değerlendirmede ise 88 alan Ödemiş Devlet Hastanesi, ortalamada elde ettiği 93 puanla İzmir’de 13 hastane arasında birinciliği kazandı.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda yapılan törende 'Mavi Kelebek' ödülünü alan Ödemişli hemşireler, hastanede aldıkları ödülü kutladılar.

Kutlama töreninde konuşan Ödemiş Devlet Hastanesi Müdürü Ziya Yurdakonar, 96 puanla İzmir hastaneleri arasında birinci olduklarına işaret ederek, 'Hastanemizde 188 hemşire, 26 ebe olmak üzere toplam 214 hemşiremiz görevlidir. Başta Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Ayşe Atıcı olmak üzere tüm hemşirelerimizi tebrik ediyorum” dedi.
Kaynak: AA