Eğirdir Triatlon Yarışları Şehit Demir Adına Düzenlenecek

Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından Isparta’nın Eğirdir ilçesinde bu yıl 14.’sü düzenlenecek Triatlon yarışlarına Diyarbakır’da şehit olan Piyade Üsteğmen Enes Demir’in adı verildi. Eğirdir’de ulusal yarış yanında bu yıl ilk kez Türkiye’de düzenlenecek ETU Akdeniz Kupası ile ETU Avrupa Kupası yarışları da yapılacak.

Eğirdir Triatlon Yarışları Şehit Demir Adına Düzenlenecek
Türkiye Triatlon Federasyonu faaliyet takviminde yer alan ve 29-30-31 Temmuz 2016 tarihlerinde yapılacak olan 14. Eğirdir Triatlon yarışları bünyesinde Eğirdir ETU Triatlon Avrupa Kupası, ETU Akdeniz Kupası, Şehit Piyade Üsteğmen Enes Demir Eğirdir Triatlonu, Aquatlonu ve Takım Triatlonu yer alacak. İki gün sürecek yarışlara 500’e yakın yerli ve yabancı sporcunun katılımı bekleniyor.

Ara vermeden 14 yıldır devam eden Eğirdir Triatlonu yarışları ile ilgili protokolü imzalamak üzere Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengör ve Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Eğirdir Kaymakamlığında bir araya geldi. Protokol imza töreninde Kaymakamlık, Belediye ve Federasyon yetkilileri de hazır bulundu.

Federasyon Başkanı Hamdi Güneş, organizasyona desteklerinden dolayı Kaymakam Abdullah Aktaş ve Belediye Başkanı Ömer Şengör’e teşekkür etti.

Güneş, “Olimpik spor olan triatlon sporunu tanıtmak, halkın üç branşın yer aldığı (yüzme, bisiklet, koşu) bu sporun içinde yer almasını sağlamak, benimsetmek, spor ahlakına ve spor disiplinine sahip sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamak ve Eğirdir ilçesinin ulusal ve uluslararası arenada tanınırlığını artırmak amacıyla düzenlediğimiz yarışlara 500 civarında sporcunun katılımını bekliyoruz. Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin katılımı ile gerçekleştirilecek Akdeniz Triatlon Kupası bu yıl ilk kez düzenleniyor. Hazırladığımız programa göre, 30 Temmuz Cumartesi günü her yaşta sporcunun katılacağı Halk Triatlonu ile Eğirdir’in yetiştirdiği ve Diyarbakır’da bir süre önce şehit verdiğimiz Piyade Üsteğmen Enes Demir adına düzenlediğimiz ulusal yarışlar gerçekleştirilecek. Pazar günü ise Uluslar arası Eğirdir ETU Triatlon Avrupa Kupası ve ETU Akdeniz Kupası yarışları yapılacak” dedi.

İmza töreninde Kaymakam Abdullah Aktaş ile Belediye Başkanı Ömer Şengör de, Eğirdir’in tanıtımına önemli bir katkı veren ve 14 yıldır ara vermeden devam eden triatlon yarışlarını önemsediklerini belirterek, “Triatlon sporu bizimle özdeşleşti. Uzun yıllar bu organizasyonu şenlik havasında sürdüreceğiz” dediler.
Kaynak: İHA