Dutluca Mesire Alanı İçin Düğmeye Basıldı

Burhaniye Belediyesi, Dutluca Mahallesi Delikli Taş mevkii için yeni bir kafe ve piknik alanı oluşturulması için girişimlere başladı.

Dutluca Mesire Alanı İçin Düğmeye Basıldı
Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal verdiği sözleri bir bir yerine getirmeye devam ediyor. Mesire alanı bakımından eksik olan Burhaniye’de, bu anlamda da çalışmalarını sürdüren Başkan Uysal Ören Ayaklı, Kızıklı Mahallesi ve Sübeylidere Mahallelerinde oluşturduğu mesire alanlarından sonra bir yenisini de Dutluca Deliklitaş mevkiinde yapmaya hazırlanıyor.

Körfezi kuş bakışı gören Dutluca Mahallesi tarihi Deliklitaş Mevkiinde yapılacak olan yeni kafe ve mesire alanı için projeler çizilerek Kültür Varlıklarını Koruma Kuruluna gönderildi. Tarihi bir mekân olması sebebiyle Anıtlar Kurulundan izin çıkması halinde Burhaniyeliler için şık ve nezih bir alan oluşturacak olan Burhaniye Belediyesi kurulun olumlu cevap vermesi halinde çalışmalara hemen başlayacak. 63 metrekare kapalı alan ve çevre düzenlemesi ile birlikte Burhaniye’nin gözde mekânlarından biri olacak olan mesire alanı, tarih ve doğayı içinde barındıran öncü bir merkez haline gelecek. Burhaniye’nin en ünlü Tarihi Kaya Sunağı olan Deliklitaş’ın doğal dokusunun bozulmaması adına da özel koruma bandı ile koruma altına alınacak.
Kaynak: İHA