Dünyanın En Büyük Gemisi Hollanda'da

Titanic’in beş katı büyüklüğündeki Harmony of the Seas, Rotterdam Limanı’na demirledi.

Dünyanın en büyük yolcu gemisi Harmony of the Seas Hollanda’ya geldi.

İnşa edildiği Fransa’nın Saint-Nazaire Limanı’ndan 15 Mayıs’ta yola çıkan Harmony of the Seas, sabah saatlerinde Rotterdam Limanı’na demirledi.

Rotterdam’da bir gün kalacak gemi kentte ilgiyle karşılandı. Meraklılar limana girer girmez büyük bir ilgiyle takip ettikleri gemiyi akşam saatlerine kadar ziyaret edebilecek.

Dev geminin akşam saatlerinde Rotterdam Limanı’ndan demir alarak İngiltere’nin Southampton kentine doğru yola çıkması bekleniyor.

STX France şirketinin 32 ayda Fransa’da inşa ettirdiği 362 metre uzunluğunda, 66 metre genişliğinde ve 73 metre yüksekliğindeki yolcu gemisinin maliyetinin 1 milyar avro civarında olduğu ifade ediliyor.

ABD'li kruvaziyer şirketi Royal Caribbean tarafından Akdeniz’de işletilecek olan 227 bin ton ağırlığındaki geminin 6 bin 360 yolcu ve 2 bin 100 mürettebat taşıması öngörülüyor.

Titanic’in 5 katı büyüklüğünde olduğu belirtilen ve yüzme havuzları, oyun salonları, buz pisti, su kaydırağı, sinema ve tiyatro salonları gibi birçok özelliği barındıran gemide seyahat etmek isteyenler, seçecekleri kamaranın konforuna göre 400 ile bin 200 avro arasında ücret ödeyecek.
Kaynak: AA