Binali Yıldırım'dan terörle mücadelede kararlılık mesajı

Binali Yıldırım, genel başkan seçildikten sonra ilk kez AK Parti Grup Toplantısı’na katıldı. Yıldırım konuşmasında terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi.

Binali Yıldırım'dan terörle mücadelede kararlılık mesajı
Binali Yıldırım'dan terörle mücadelede kararlılık mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kabine listesini sunduktan sonra yeni bakanları açıklayan Binali Yıldırım, daha sonra TBMM'ye gitti.

Binali Yıldırım, genel başkan seçildikten sonra ilk kez AK Parti Grup Toplantısı'na katıldı.

Burada bir konuşma yapan Binali Yıldırım, terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi. 

İşte Yıldırım'ın o sözleri:

'Kongre konuşmamda da bahsettim. Önümüzde önemli konular var. Birinci konu terördür. Ülkemizin enerjisini tüketen, milletimizin barışını, huzurunu, güvenliğini tehdit eden terör en önemli konularımızın başında geliyor. Buradan bir kez daha ilan ediyorum. Milletim rahat olsun. Türkiye'yi bu terör belasından mutlaka kurtaracağız. Şimdi bana soruyorlar. 'Bu operasyonlar ne zaman bitecek?' Cevap çok kısa ve net. Kanlı terör örgütü sivillerimize karşı, silahlı saldırıları tamamen sonlandırıncaya kadar devam edecek. İki, kanlı terör örgütü güvenlik güçlerimize silahlı saldırısını durduruncaya kadar devam edecek. Üç mutlak suretle vatandaşımızın can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar devam edecek. Silahların yok olup kaldırılmasına kadar devam edecek. Özellikle bölgede yaşayan vatandaşlarıma sesleniyorum. PKK'nın sizin gibi derdi sorunu yok. O bölgedeki sorun PKK ve terör örgütüdür. Bu sorunu aramızdan çıkarmaya ahdettik, yemin ettik. 2023 hedeflerine, muasır medeniyetler seviyesine kararlı adımlarla yürüyüşümüzü devam ettireceğiz.'