Azerbaycan Formula 1'E Hazırlanıyor

Haziran'ın 1719 tarihlerinde Bakü'de koşulacak Formula 1 Avrupa Grand Prix'in organizasyonunu yapan şirket ile Azerbaycan'ın resmi haber ajansı AZERTAC arasında medya ortaklığı anlaşması imzalandı.

Bakü'de 17-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek Formula 1 Azerbaycan Grand Prix'sinin organizatörü 'Baku City Circuit' şirketi ile Azerbaycan Devlet Haber Ajansı (AZERTAC) arasında ortaklık anlaşması imzalandı.

Anlaşmaya, 'Baku City Circuit' adına Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rehimov ile AZERTAC Genel Müdürü Aslan Aslanov imza attı.

Törende konuşan Rehimov, yaklaşık 100 yıllık tarihi olan AZERTAC ile Formula 1 Grand Prix'i için işbirliği yapmaktan memnun olduklarını söyledi.

Rehimov, AZERTAC'ın yurtiçi ve yurtdışındaki tüm olanaklarını kullanarak Azerbaycan Grand Prix'ini dünyaya duyuracağına inandığını belirtti.

AZERTAC Genel Müdürü Aslanov da Grand Prix'in enformasyon teminatı için bütün olanaklarını seferber edeceklerini, bu yarışın sadece ülkede değil tüm dünyada duyurulması için çalışacaklarını kaydetti.

Spor haberciliğinde AZERTAC'ın önemli tecrübeye sahip olduğunu vurgulayan Aslanov, şöyle devam etti:

'Ajansımız, geçen yıl, dünya spor tarihinde ilk kez düzenlenen ve resmi medya ortağı olduğu Avrupa Oyunları'nı hem ülke içinde hem de dünyaya duyurulmasını başarıyla sağladı. AZERTAC, işbirliği yaptığı 130'dan fazla haber ajansıyla beraber Formula 1 Azerbaycan Grand Prix'ini de üzerine düşen sorumluluk bilinciyle, layıkıyla bütün dünyaya duyurmak için çalışacaktır.'

Azerbaycan'ın ilk kez ev sahipliği yapacağı Formula 1 Grand Prix'i, Bakü'nün Azadlık Meydanı'ndan başlayacak. Hazar Denizi'nin kıyısındaki caddeden geçecek araçlar, tarihi İçerişehir'in etrafını turlayacak ve yine Azadlık Meydanı'ndaki bitiş çizgisine varacak.

Yaklaşık 6 kilometre mesafe katedecek F1 pilotları, saatte ortalama 208 kilometre hız yapabilecek. Araçların hızı, düzlüklerde saatte 340 kilometreye kadar çıkabilecek. Pilotlar, 20 zorlu virajı bulunan pistte 51 tur atacak.

Formula 1 ile 10 yıllık anlaşması olan Azerbaycan, ilk 5 sezon Formula 1 Dünya Şampiyonası takviminde yer alacak.

Kaynak: AA